3.8אלף 
הדפסה
כנפיים בלימון וסילאן
אז יום אחד רציתי להכין כנפיים ברוטב עם דבש - פתחתי את הארון ונזכרתי שהדבש נגמר יום קודם. אז לקחתי סילאן ובניתי סביבו את המתכון. נכון, זה לא מתכון מהפכני או חדשני למדי והשילוב של לימון - סילאן - שום - סויה קיים בהמון מתכונים אחרים. אבל זה תמיד עושה את העבודה. יוצאות כנפיים נהדרות עם 4 טעמים משולבים ונהדרים: חמיצות נעימה מהלימון, מליחות עדינה מהסויה, מתיקות של הסילאן ועיקצוץ חריפות מהשום והחרדל. נפלא לאירוח, מול משחקי ספורט, סרטים ופעילויות חברתיות.
- זמן הכנה : 20 דקות
- זמן בישול : 20 דקות
מרכיבים
הוראות הכנה
- מנקים את הכנפיים וחוצים אותן לשניים.
- שמים את הכנפיים בסיר עם מים ומביאים לרתיחה.
- לאחר הרתיחה מנמיכים את האש ומבשלים עוד 5 דקות.
- מסננים מהמים ומעבירים לקערה וממתינים שהכנפיים יתקררו מעט.
- בזמן הזה מכינים את הרוטב - מערבבים בעזרת מטרפה בקערה את הלימון, הסילאן, השום, החרדל והסויה עד שנוצרת תערובת אחידה והחרדל מתמוסס כולו - ומניחים בצד.
- שופכים קמח לקערת הכנפיים ומעסים את הכנפיים שיהיו מצופות קמח מכל הכיוונים.
- מטגנים את הכנפיים בשמן עמוק עד להזהבה - ומוציאים לנייר סופג.
- חממים שמן במחבת גדולה.
- כשהשמן חם שופכים פנימה את הרוטב ומרתיחים אותו.
- כשהרוטב מבעבע - מכניסים פנימה את הכנפיים.
- מקפיצים את הכנפיים ברוטב ומערבבים בעזרת כף עץ עד שכל הכנפיים מכוסות רוטב.
- מוציאים לקערת הגשה, מפזרים שומשום - ומגישים.
זהו! מוכן.