מתכונים קלים מתכוני עוף כנפיים בלימון וסילאן

כנפיים בלימון וסילאן

מאת אסף כהן
כנפיים בלימון וסילאן

כנפיים בלימון וסילאן

על ידי 17 בפברואר 2013

אז יום אחד רציתי להכין כנפיים ברוטב עם דבש - פתחתי את הארון ונזכרתי שהדבש נגמר יום קודם. אז לקחתי סילאן ובניתי סביבו את המתכון. נכון, זה לא מתכון מהפכני או חדשני למדי והשילוב של לימון - סילאן - שום - סויה קיים בהמון מתכונים אחרים. אבל זה תמיד עושה את העבודה. יוצאות כנפיים נהדרות עם 4 טעמים משולבים ונהדרים: חמיצות נעימה מהלימון, מליחות עדינה מהסויה, מתיקות של הסילאן ועיקצוץ חריפות מהשום והחרדל. נפלא לאירוח, מול משחקי ספורט, סרטים ופעילויות חברתיות.

  • זמן הכנה : 20 דקות
  • זמן בישול : 20 דקות

מרכיבים



הוראות הכנה

  • מנקים את הכנפיים וחוצים אותן לשניים.
  • שמים את הכנפיים בסיר עם מים ומביאים לרתיחה.
  • לאחר הרתיחה מנמיכים את האש ומבשלים עוד 5 דקות.
  • מסננים מהמים ומעבירים לקערה וממתינים שהכנפיים יתקררו מעט.
  • בזמן הזה מכינים את הרוטב - מערבבים בעזרת מטרפה בקערה את הלימון, הסילאן, השום, החרדל והסויה עד שנוצרת תערובת אחידה והחרדל מתמוסס כולו - ומניחים בצד.
  • שופכים קמח לקערת הכנפיים ומעסים את הכנפיים שיהיו מצופות קמח מכל הכיוונים.
  • מטגנים את הכנפיים בשמן עמוק עד להזהבה - ומוציאים לנייר סופג.
  • חממים שמן במחבת גדולה.
  • כשהשמן חם שופכים פנימה את הרוטב ומרתיחים אותו.
  • כשהרוטב מבעבע - מכניסים פנימה את הכנפיים.
  • מקפיצים את הכנפיים ברוטב ומערבבים בעזרת כף עץ עד שכל הכנפיים מכוסות רוטב.
  • מוציאים לקערת הגשה, מפזרים שומשום - ומגישים.

זהו! מוכן.

מומלץ להגיש לצד טבעות בצל, הום פרייז או צ'יפס

הדפסה

בטח תשמחו להכין גם: