4.2אלף
הדפסה
כנפיים בטמפורת זכוכית ברוטב אסייתי
כנפיים בטמפורת זכוכית אלו כנפיים שונות לחלוטין ממה שאכלתם עד היום. אני קורא לזה טמפורת זכוכית כי היא שקופה ומאוד מאוד פריכה ברמה של התפצפצות בפה. הכנפיים מטגנות פעמיים בשמן כדי לקבל את האפקט המתפצפץ ואז מוקפצות ברוטב אסייתי טעים מאוד וקל להכנה.
- זמן הכנה : 35 דקות
- זמן בישול : 5 דקות
מרכיבים
- להכנת הכנפיים בטמפורת זכוכית
- כנפיים - קילו
- קמח - חצי כוס
- קורנפלור - שלושת רבעי כוס
- מים - כוס - קרים מאוד
- שמן קנולה - לטיגון עמוד
- להכנת הרוטב האסייתי
- צ'ילי מתוק - כוס
- רוטב סויה - חצי כוס (מומלץ להשתמש ברוטב סויה כהה)
- סרירצ'ה - 3 כפות (או צ'ילי חריף)
- חומץ אורז - 2 כפות (אפשר גם חומץ תפוחים)
- מים - 3 כפות
- שמן שומשום - כפית
- שום כתוש - 3-4 שיניים
הוראות הכנה
מכינים את הכנפיים
- מנקים את הכנפיים חותכים אותן ל2 על העצם.
- מערבבים בקערה את הקמח, הקורנפלור והמים היטב עד שמקבלים בלילה סמיכה למדי.
- מחממים שמן קנולה בסיר או בצ'יפסר ל150 מעלות (מומלץ להעזר במדחום יעודי).
- טובלים את הכנפיים בבלילה ומכניסים לשמן העמוד בזהירות. מומלץ לעשות זאת אחד-אחד על מנת שלא ידבקו.
- מטגנים את הכנפיים 8 דקות ומוציאים לקערה נקייה ונותנים להן להתקרר מעט.
- מחממים את השמן העמוק ל180 מעלות.
- מטגנים את הכנפיים שוב (הפעם אפשר לשים יחד...) ל5 דקות ומוציאים.
מכינים את הרוטב האסייתי
- מערבבים את כל מרכיבים הרוטב בקערה.
- מחממים מחבת גדולה עם קצת שמן קנולה או ספריי שמן.
- כשהמחבת חמה מכניסים את הרוטב פנימה ומביאים לרתיחה.
- כשהרוטב רותח מכניסים פנימה את הכנפיים ומקפיצים תוך ערבוב עד שכל הכנפיים מכוסות רוטב.
זהו! מוכן!
מעבירים לקערת הגשה.
מומלץ לקשט עם קצת עירית קצוצה.