3.9אלף
הדפסה
כדורי עוף ברוטב עגבניות
כדורי עוף ברוטב עגבניות זו מנה טעימה, בריאה, מוצלחת וקלה להכנה. כדורי העוף נאפים בתנור עם מינימום שמן ונשארים עסיסיים, רכים וטעימים יחד עם רוטב עגבניות מוצלח ומהיר - מקבלים ארוחה משביעה טעימה וקלה במינימום מאמץ ומקסימום טעם.
- זמן הכנה : 10 דקות
- זמן בישול : 30 דקות
מרכיבים
- לתערובת כדורי העוף
- עוף טחון - חצי קילו
- ביצה - 1
- מלח - כפית
- פלפל שחור גרוס - לפי הטעם
- פרורי לחם - 2 כפות גדושות
- אורגנו - 2 כפיות
- שמן זית - כף
- לרוטב העגבניות
- עגבניות מרוסקות - 800 גרם
- רסק עגבניות - 100 גרם
- בצל - אחד קטן
- שום כתוש - 3 שיניים
- גבעולי סלרי - 3
- אורגנו - 2 כפיות
- מלח - לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס - לפי הטעם
- שמן זית - 2 כפות
הוראות הכנה
מתחילים להכין את כדורי העוף
- מערבבים את כל מרכיבי כדורי העוף יחד ולשים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
- מכינים תבנית עם נייר אפיה ומחממים תנור ל180 מעלות.
- מכינים מתערובת העוף כדורים בגודל כדורי פינגפונג ומסדרים ברווחים על התבנית.
- מכניסים לתנור ל15 דקות.
- לאחר 15 דקות משאירים את הכדורים בתנור, מעלים את החום ל200 מעלות וממשיכים לאפות עוד 5 דקות.
מכינים את רוטב העגבניות
- בזמן שכדורי העוף בתנור - מכינים את הרוטב.
- קוצצים את הבצל וגבעולי הסלרי.
- מחממים מעט שמן זית בסיר רחב ושטוח.
- מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד שהוא נעשה שקוף.
- מוסיפים את השום הכתוש והסלרי הקצוץ ומטגנים עוד 2 דקות.
- מוסיפים את העגבניות המרוסקות, רסק העגבניות, המלח, הפלפל והאורגנו ומערבבים.
- מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש לבינונית ומבשלים עוד 3 דקות.
- מנמיכים את האש למינימום ומבשלים עד שכדורי העוף מסיימים את הבישול בתנור.
מבשלים את כדורי העוף ברוטב
- כשכדורי העוף מוכנים - מוציאים את התבנית מהתנור ומעבירים את כדורי העוף לסיר עם רוטב העגבניות.
- מביאים את הרוטב לרתיחה תוך ערבוב.
זהו! מוכן!
מגישים על אורז לבן או אורז עם חומוס או עם פסטה.