4.2אלף 
הדפסה
טורטיית רצועות עוף וסלסה
מחפשים מנה זריזה וטעימה למספר סועדים? טורטיה עם רצועות עוף וירקות בתיבול סלסה זו מנה מושלמת! חזה העוף מתובל ועסיסי - ומוכן במהירות, הירקות טריים ודורשים רק חיתוך ורוטב הסלסה קל ופשוט להכנה. טורטיית רצועות עוף ברוטב סלסה זו מנה מהירה, טעימה ומושלמת.
- זמן הכנה : 5 דקות
- זמן בישול : 20 דקות
מרכיבים
- עלי טורטיה - 6
- חזה עוף - 1
- פפריקה מתוקה - כפית גדושה
- אבקת שום - כפית
- מלח - לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס - לפי הטעם
- שמן זית - 3 כפות
- גזרים - 2
- פלפל - 2
- צ'ילי מתוק - כוס
- רסק עגבניות - 100 גרם
הוראות הכנה
- מנקים את חזה העוף משאריות שומן ועצמות.
- חותכים את חזה העוף לרצועות בעושי חצי ס"מ ומניחים בקערה.
- מוסיפים מלח ופלפל שחור ומערבבים היטב שכל הנתחים יהיו מצופים.
- חותכים את הגזרים והפלפלים לרצועות דקות.
- מחממים שמן זית במחבת.
- כשהשמן חם - מוסיפים את רצועות העוף ומטגנים תוך הקפצה 2-3 דקות.
- מוסיפים את התבלינים, מקפיצים עוד 2-3 דקות - עד שכשלוקחים נתח עבה במיוחד וחותכים אותו באמצע - אין בו ורוד - ומורידים מהאש לקערה.
- מרתיחים על האש מחבת נוספת.
- מוסיפים את הצ'ילי המתוק ומביאים לרתיחה.
- מוסיפים את רסק העגבניות ומערבבים היטב עד שהם מתאחדים - ומורידים מהאש.
- מחממים את הטורטיות על פי ההוראות על האריזה (10 שניות במיקרו או קצת על מחבת).
- מניחים את הטורטיה על משטח עבודה יבש.
- מורחים רוטב סלסה (הצ'ילי עם רסק העגבניות) בנדיבות על הטורטיה - משאירים ס"מ וחצי מהשוליים.
- מסדרים בשורה נתחי חזה עוף, גזר ופלפל.
- מקפלים את קצה הטורטיה המאונך לחזה עוף והירקות כ-2 ס"מ פנימה.
- מגלגלים מהצד עד לסגירה - עד שנוצרת מעין לאפה.
זהו! מוכן!