מתכונים קלים מתכוני עוף טורטיה במילוי ירקות מוקפצים עם רצועות עוף

טורטיה במילוי ירקות מוקפצים עם רצועות עוף

מאת אסף כהן
טורטיה מגולגלת עם ירקות מוקפצים וחזה עוף בתנור

טורטיה במילוי ירקות מוקפצים עם רצועות עוף

על ידי 12 בפברואר 2014

מנה יפיפה וטעימה של טורטיה במילוי ירקות מוקפצים עם רצועות עוף. הירקות פריכים, חזה העוף מתובל ועסיסי ויחד עם התיבול על גבי הטורטיה - ורוטב הסלסה הפיקנטי הופכים את המנה למנה ראשונה מרשימה במיוחד - ולא מסובכת להכנה. טורטיה ממולאת ירקות ורצועות עוף מוקפצים - מנה מומלצת להכנה לאירוחים וארוחות חגיגיות.

  • זמן הכנה : 40 דקות
  • זמן בישול : 10 דקות
  • כמות : 12 טורטיות

מרכיבים



הוראות הכנה

מתחילים להכין את המלית

  • חותכים בצל לחצאי פרוסות, ואת שאר הירקות לרצועות בעובי חצי ס"מ באורך 4-5 ס"מ - משתדלים לא לערבב את הירקות כי כל אחד נכנס לבישול בנפרד.
  • את הפטריות פורסים לחצאי פרוסות.
  • מנקים את חזה העוף, פורסים אותו באמצע (כמו שניצל) וחותכים לרצועות בעובי חצי ס"מ.
  • מחממים שמן קנולה במחבת רחבה וגדולה.
  • כשהשמן חם מכניסים את הגזר ומטגנים 2 דקות עד שהוא מתחיל להתרכך.
  • מכניסים את הבצל והפלפל האדום ומקפיצים עוד 2 דקות.
  • מכניסים את הקישואים והפטריות ומקפיצים עוד 2 דקות.
  • מכניסים את רצועות העוף ומקפיצים תוך ערבוב 2-3 דקות עד שכל העוף משנה את הצבע ללבן.
  • מוסיפים את התבלינים ומקפיצים עוד 2 דקות.
  • מוציאים לקערה גדולה בעזרת כף מסננת - ומשתדלים להעביר כמה שפחות נוזלים.

ממלאים את הטורטיות

מכיוון שעם טורטיות צריך לעבוד כשהן חמות מכיוון שאז הן גמישות יותר - רצוי לעבוד בנגלות של 4 טורטיות בכל פעם.

  • מערבבים בקערית קטנה 2 כפות קמח עם מעט מים - קצת יותר ממה שצריך כדי שלא ייווצר בצק. שיהיו מים סמיכים כאלו - זה מה שידביק את הטורטיה לעצמה.
  • מכינים תבנית חסינת חום עם שוליים גבוהים ומשמנים אותה במעט שמן.
  • מחממים 4 טורטיות כ-30 שניות במיקרוגל (אפשר לתת להן צריבה במחבת כ-10 שניות מכל צד).
  • לשלבים הבאים מומלץ להיעזר בתמונות למעלה בשביל לראות איך לגלגל את הטורטיה.
  • מניחים טורטיה אחת על משטח - מניחים כמות נאה של מלית (לא יותר מדי שהטורטיה לא תתפוצץ - אבל לא להתקמצן) כ-2 ס"מ מהקצה במרכז ככל האפשר - ולהשאיר 1-2 ס"מ בשוליים..
  • סוגרים את הקצה על המלית, ומקפלים את השוליים על המלית.
  • מגלגלים את הטורטיה כמעט עד הקצה.
  • מורחים קצת מתערובת הקמח והמים על קצה הטורטיה (שיהיה פס ברוחב של לפחות 3 ס"מ) - ומגלגלים את הטורטיה לסגירה.
  • מניחים את הטורטיה על הקצוות הסגורים בתבנית.
  • חוזרים על התהליך על כל הטורטיות ומניחים אותן בצפיפות על התבנית.

מכניסים לתנור

  • מערבבים את שמן הזית עם התבלינים ומורחים את גב הטורטיות בנדיבות בשמן.
  • מפזרים שומשום בכיף.
  • מכנסיים לתנור ב180 מעלות ל10 דקות - מה שייתן לטורטיה פריכות נהדרת.

מכינים רוטב סלסה זריז

  • שמים בסיר את מרכיבי הסלסה - מביאים לרתיחה ומבשלים 3-4 דקות על אש נמוכה תוך ערבוב עד להסמכה של הכל.

זהו! מוכן!

להגשה יפה שמים קצת סלסה בשכבה יפה על צלחת, חותכים טורטיה לחצי באלכסון ומניחים את הטורטיה על הרוטב.

הדפסה

בטח תשמחו להכין גם: