מתכונים קלים מתכוני עוף חטיפי חזה עוף בצ'ילי מתוק וסויה

חטיפי חזה עוף בצ'ילי מתוק וסויה

מאת אסף כהן
חטיפי חזה עוף בציפוי צ'ילי מתוק

חטיפי חזה עוף בצ'ילי מתוק וסויה

על ידי 3 ביולי 2014

חטיפי עוף מצופים ברוטב טעים של צ'ילי מתוק, סויה ולימון זו מנה נהדרת וכייפית שמכינים בקלות ואוכלים בהנאה. הציפוי הכפול בקמח מבטיח את עסיסיות העוף ופריכות המעטפת - והרוטב הדביק והטעים הופך הכל לחגיגה.

  • זמן הכנה : 25 דקות
  • זמן בישול : 5 דקות

מרכיבים



הוראות הכנה

  • מנקים את חזה העוף משאריות עצמות ושומן.
  • חותכים את חזה העוף לרצועות בעובי חצי ס"מ. אם הרצועות ארוכות - חוצים אותן באמצע.
  • מכינים 3 קערות - 2 קערות עם כוס קמח, מלח, פלפל שחור וכפית וחצי אבקת שום וקערה עם ביצים טרופות.
  • מתחילים לחמם שמן לטיגון עמוק בצ'יפסר או סיר קטן.
  • טובלים את חזה העוף בקערת קמח ומצפים אותו היטב. מעבירים לקערת הביצה - ואז מצפים אותו שוב בקמח בקערה השלישית. ומוציאים לצלחת נקיה.
  • כשהשמן רותח - מכניסים את נתחי חזה העוף המצופים פנימה בקבוצות.
  • מטגנים 3-4 דקות עד שהם מתחילים להשחים ומוציאים לקערה. וחוזרים על הפעולה עד שכולם מטוגנים.
  • מחממים מחבת גדולה על להבה חזקה.
  • מוסיפים את הצ'ילי המתוק, הסויה ומיץ הלימון ומביאים לרתיחה.
  • מוסיפים את השום הכתוש ומטגנים עוד 20 שניות.
  • מוסיפים את נתחי חזה העוף ומתחילים להקפיץ ולערבב 2-3 דקות עד שכל הנתחים מצופים ברוטב.

זהו! מוכן!

מגישים עם צ'יפס, טבעות בצל וירקות.

הדפסה

בטח תשמחו להכין גם: