4.1אלף 
הדפסה
חזה עוף עם קשיו בסגנון אסייתי
ארוחה קלה, איכותית וטעימה בסגנון אסייתי של חזה עוף עם אגוזי קשיו, אפונה ורצועות גזר. מנה צבעונית, ריחנית ומאוד מאוד טעימה והכי חשוב - קלה ומהירה להכנה.
- זמן הכנה : 5 דקות
- זמן בישול : 25 דקות
- אלרגניים : ללא גלוטן
מרכיבים
- חזה עוף - 500-800 גרם
- אגוזי קשיו טבעיים - כוס (לא קלויים!)
- גזר - אחד קטן
- אפונה - כוס (מהקפואים בסופר)
- בצל - אחד קטן
- סויה - רבע כוס
- יין אורז - רבע כוס
- שמן שומשום - 2 כפיות
- מלח - לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס - לפי הטעם
- שמן קנולה - 2 כפות
הוראות הכנה
- חותכים את חזה העוף לקוביות גסות.
- פורסים את הבצל לחצאי פרוסות דקות.
- חותכים את הגזר לגפרורים (רצועות דקות דקות) באורך 2-3 ס"מ. (מומלץ להיעזר בקולפן ג'וליינים
)
- מחממים את שמן הקנולה במחבת גדולה.
- כשהשמן חם - מוסיפים את קוביות חזה העוף.
- מוסיפים מלח ופלפל ומטגנים תוך ערבוב והקפצה עד שחזה העוף נעשה לבן מכל הצדדדים ומתחיל טיפונת להשחים.
- מוציאים את חזה העוף לקערה.
- מוסיפים למחבת כפית שמן שומשום.
- מוסיפים את אגוזי הקשיו ומטגנים תוך הקפצה עד שהם מתחילים טיפה להשחים ומוציאים לקערה נוספת.
- מוסיפים את הבצל ומטגנים 2 דקות.
- מוסיפים את הגזר וממשיכים לטגן תוך ערבוב עד שהבצל נעשה שקוף ומתחיל להזהיב.
- מוסיפים את הסויה ויין האורז ועוד כפית שמן שומשום.
- מערבבים היטב ומוסיפים את חזה העוף.
- מקפיצים ומערבבים עד שחזה העוף מצופה רוטב.
- מוסיפים את אגוזי הקשיו והאפונה וממשיכים להקפיץ ולערבב עד שהאפונה מוכנה (כלומר רכה וחמה).
- לוקחים נתח חזה עוף חבה - חותכים אמצע עם סכין - ורוד? ממשיכים לבשל. לבן? מכבים את האש.
זהו! מוכן!
מגישים על אורז לבן.