5.8אלף
הדפסה
חזה עוף עם פלפלים ואננס ברוטב חריף מתוק
חזה עוף בטמפורה מוקפץ על פלפלים ואננס זו מנה כל כך טעימה שזה לא יאמן. חזה העוף עסיסי שישב במרינדה טעימה, מצופה בציפוי פריך ומוקפץ עם פלפלים ונתחי אננס ברוטב חריף ומתוק שמשתלבים כל כך טוב יחד למנה יפיפה, טעימה וכייפית.
- זמן הכנה : 30 דקות
- זמן בישול : 20 דקות
מרכיבים
- למרינדת חזה העוף
- חזה עוף - 1 שלם
- רוטב סויה - כפית וחצי
- יין אורז - כף (לא חובה)
- חלבון ביצה - 1 (הלבן של הביצה)
- מלח - קורט
- פלפל שחור - קורט
- לטמפורה
- קורנפלור - כוס
- סודה לשתייה - כפית (אפשר גם אבקת אפייה)
- שמן קנולה - לטיגון עמוק
- להקפצה
- פלפל אדום - 1
- פלפל ירוק - 1
- אננס משומר - חצי כוס של קוביות
- בצל אדום - 1 קטן
- שום כתוש - 2 שיניים
- צ'ילי גרוס - כפית
- שמן קנולה - 2 כפות
- לרוטב החריף מתוק
- קטשופ - רבע כוס
- רוטב סרירצ'ה - 2 כפות (אפשר גם צ'ילי חריף במקום)
- רוטב סויה - כף
- חומץ אורז - כף (אפשר להחליף בחומץ תפוחים או רגיל)
- סוכר חום - חצי כף
- קורנפלור - כפית
- מלח - קורט
- פלפל שחור גרוס - לפי הטעם
הוראות הכנה
- חותכים את חזה העוף לקוביות בגודל ביס ושמים בקערה.
- מוסיפים לקערה את כל חומרי המרינדה ומשרים את חזה העוף ל15-30 דקות.
- בזמן הזה מערבבים יחד את כל מרכיבי הרוטב המתוק חריף ומכינים אורז לבן להגשה.
- חותכים את הבצל והפלפלים לקוביות גסות (משהו כמו ס"מ על ס"מ).
- אחרי שעבר זמן ההשריה של חזה העוף - מחממים שמן קנולה לטיגון עמוק בסיר או צ'יפסר.
- מערבבים בקערה כוס קורנפלור וכפית סודה לשתיה.
- מצפים את נתחי חזה העוף בקורנפלור ומכניסים לשמן העמוק.
- מטגנים את הנתחים עד שהם מזהיבים ומוציאים לנייר סופג.
- מחממים מחבת גדולה עם 2 כפות שמן.
- כשהשמן חם מוסיפים את הצ'ילי הגרוס והשום הכתוש ומטגנים 30 שניות.
- מוסיפים את קוביות הבצל והפלפלים ומטגנים תוך ערבוב והקפצה 3-4 דקות.
- מוסיפים את נתחי האננס והרוטב החריף מתוק ומערבבים וממשיכים להקפיץ עוד 2 דקות עד שהרוטב מסמיך.
- מוסיפים את נתחי העוף המטוגנים למחבת ומקפיצים ומערבבים עד שכל נתחי העוף והירקות מצופים היטב ברוטב.
זהו! מוכן!
מגישים על אורז לבן.