6.8אלף 
הדפסה
חזה עוף עם עגבניות בתנור
חזה עוף עם עגבניות זו מנה מהירה ונהדרת שנעשית בתנור. העגבניות הצלויות יחד עם הבצלים והשמן שומרים על העסיסיות של חזה העוף - למרות הבישול בתנור. חזה עוף עם עגבניות זו מנה נהדרת לכל מי שמחפש לגוון את חזה העוף שלו ולשדרג אותו למנה טעימה ומפנקת במיוחד.
הערה: מומלץ למנה זו להשתמש בפילה חזה עוף (החלק האחורי של החזה) או לפרוס את חזה העוף לעובי של חצי ס"מ מקסימום.
- זמן הכנה : 10 דקות
- זמן בישול : 12 דקות
- אלרגניים : ללא גלוטן
מרכיבים
- חזה עוף - חצי קילו (אפשר חזה שכבר פרוס לשניצל, מומלץ להשתמש בפילה)
- עגבניות שרי - 250 גרם (חצי סלסלה)
- עגבניה - 1
- שמן זית - רבע כוס
- שום כתוש - 5 שיניים
- בצלים - 2 גדולים
- פפריקה מתוקה - 2 כפיות
- אורגנו - כף
- מלח גס - לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס - לפי הטעם
הוראות הכנה
- מנקים את חזה העוף משאריות שומן ועצמות - ופורסים אותו לשניצלים (לא מאוד דקים - אבל לא עבה)
- פורסים את הבצלים לפרוסות בעובי חצי ס"מ ומסדרים בשכבה אחת על תבנית לתנור עם שוליים גבוהים.
- חותכים את העגבניה הגדולה לקוביות ומפזרים על הבצל.
- מסדרים את חזה העוף על הבצלים והעגבניות.
- שוטפים את עגבניות השרי ושמים בקערה יחד עם הפפריקה המתוקה, האורגנו, השום הכתוש ושמן הזית.
- מערבבים היטב עד שהעגבניות מצופות בשמן והתבלינים.
- שופכים את התערובת בקערה על העוף ודואגים שכל חזי העוף יהיו מכוסים בתערובת השמן והתבלינים. ומסדרים את עגבניות השרי בין הנתחים.
- מפזרים מלח גס על כל נתחי חזה העוף ומפלפלים בנדיבות.
- מכניסים לתנור שחומם ל230 מעלות - ל10 - 12 דקות.
זהו! מוכן!
להגיש את חזה העוף עם כף מהרוטב יחד עם אורז לבן עם הרבה מהרוטב וסלט ירוק.