מתכונים קלים מתכוני עוף חזה עוף מוקפץ עם פטריות, קישואים ואגוזי קשיו

חזה עוף מוקפץ עם פטריות, קישואים ואגוזי קשיו

מאת אסף כהן
חזה עוף מוקפץ עם פטריות, קישואים ואגוזי קשיו

חזה עוף מוקפץ עם פטריות, קישואים ואגוזי קשיו

על ידי 11 בנובמבר 2014

מנה אסייתית קלה, טעימה ויפיפיה של חזה עוף מוקפץ עם קישואים, פטריות ואגוזי קשיו ברוטב שמשלב טעמים מתוקים, חריפים ומעט חמוצים - בקיצור כל מה שטוב וטעים אצלכם בצלחת. חזה עוף מוקפץ עם קישואים ופטריות הוא טעים וקל מאוד להכנה למי שרוצה להגיש מנות מרשימות ומשביעות בלי להזיע.

  • זמן הכנה : 3 דקות
  • זמן בישול : 20 דקות

מרכיבים



הוראות הכנה

  • חותכים את חזה העוף לקוביות גסות של 2-3 ס"מ.
  • חותכים את הפטריות לרבעים. אם הן גדולות במיוחד - לשישיות.
  • חותכים את הקישואים לרבעים באורך של 1-2 ס"מ.
  • קוצצים את הבצל הלבן קטן.
  • חותכים בצל ירוק אחד לגבעולים באורך של בין חצי ס"מ לס"מ. בצל ירוק שני - חצי חותכים גם, וחצי שני (רצוי מהחלק הירוק ולא הלבן) שומרים בצד.
  • מחממים מחבת גדולה או סיר רחב ושטוח עם ספריי שמן על חום בינוני גבוה.
  • כשהמחבת חמה - מוסיפים את הפטריות ומפזרים מלח ופלפל שחור.
  • דואגים שהפטריות בשכבה אחת על התחתית - ומטגנים 2-3 דקות בלי לגעת.
  • מערבבים והופכים את הפטריות מטגנים עד שהפטריות משחימות - ומוציאים אותן לקערה.
  • מוסיפים למחבת את חזה העוף ומפזרים מלח ופלפל שחור ומבשלים תוך ערבוב קל כ-5-7 דקות עד שהנתחים משחימים קלות מכל הכיוונים.
  • מוסיפים את הבצל הלבן הקצוץ והשום הכתוש ומבשלים עוד 2-3 דקות תוך ערבוב.
  • מוסיפים את הקישואים מערבבים ומבשלים עוד 2 דקות עד שהקישואים מתרככים מעט.
  • בינתיים מערבבים בקערה את הטריאקי, שמן הזית, רוטב הסרירצ'ה, שמן השומשום והחומץ - היטב היטב עם מטרפה עד שהכל מתאחד.
  • כשהקישואים מתחילים להתרכך מוסיפים את הפטריות, הבצל הירוק הקצוץ, הקשיו והרוטב.
  • מערבבים היטב ומבשלים על אש נמוכה 5 דקות.
  • מכבים את האש ומשאירים את הכל בסיר 2 דקות בשביל שהרוטב ישב טוב על הכל.
  • בינתיים לוקחים את הבצל הירוק שנשאר לנו, חותכים אותו לרצועות דקות לאורך ומכניסים ל2 דקות למי קרח - ואז יצאו לנו תלתלי בצל ירוק לקישוט מעל המנה.

זהו! מוכן!

מגישים על אורז לבן ומקשטים עם תלתלי הבצל הירוק.

הדפסה

בטח תשמחו להכין גם: