5.2אלף
הדפסה
חזה עוף מתוק בטמפורה
חזה עוף ברוטב מתוק בסגנון אסייתי הוא יפיפיה וטעים מאוד. חזה העוף במעטפת טמפורה דקה מקבל טיגון כפול, ממש כמו צ'יפס, להבטחת העסיסיות והקריספיות ויוצא פשוט מעדן. חזה עוף ברוטב מתוק הוא מיוחד ושונה מכל המנות האסייתיות שטעמתם עד היום. הוא רק מתוק ועשיר ומיוחד ולא חמוץ ומאוד מאוד טעים.
- זמן הכנה : 10 דקות
- זמן בישול : 20 דקות
- אלרגניים : ללא גלוטן
מרכיבים
- לחזה העוף
- חזה עוף - 1
- מירין - חצי כף (או יין אורז)
- מלח - כפית
- פלפל שחור - לפי הטעם
- לטמפורה
- קורנפלור - 2 כפות
- חלבון - 1 (הלבן של הביצה)
- מים - חצי כף
- לרוטב המתוק
- בצל - 1
- קטשופ - 2 כפות
- דבש - 2 כפות
- מירין - כף (או יין אורז)
- סוכר חום - כף
- מיונז - כפית
- פפריקה מתוקה - כפית
- שמן שומשום - חצי כפית
- שום כתוש - 2 שיניים
- שמן זית - כף
- מרכיבים נוספים
- שמן קנולה - לטיגון עמוק
- שומשום - לפי הצורך
הוראות הכנה
- חותכים את חזה העוף לקוביות של 2 ס"מ בערך ושמים בקערה.
- מוסיפים את המלח, המירין והפלפל השחור ומערבבים היטב ומניחים ל10 דקות בצד.
- בינתיים מחממים שמן רותח
- מוסיפים את מרכיבי הטמפורה ומערבבים היטב.
- מחממים שמן קנולה ל150 מעלות בצ'יפסר או סיר.
- כשהשמן בטמפ' הנכונה - מכניסים את חזה העוף ומטגנים 3-4 דקות. (אם הם נדבקים אחד לשני - מפרידים בעדינות עם כף עץ)
- מוציאים לקערה.
- מעלים את הטמפ' של השמן ל180 מעלות.
- בינתיים קוצצים את הבצל ומערבבים יחד את כל חומרי הרוטב המתוק.
- כשהשמן רותח מכניסים את חזה העוף לעוד 4 דקות עד שהוא משחים יפה.
- בזמן שחזה העוף בטיגון - מכניסים את הרוטב למחבת גדולה ומביאים לרתיחה.
- כשהרוטב רותח - מנמיכים אותו לאש בינונית גבוהה ומערבבים כל הזמן.
- כשחזה העוף מוכן ושחום - מעבירים אותו מהשמן אל הרוטב ומקפיצים היטב 2-3 דקות עד שכל חזה העוף מצופים רוטב סמיך.
זהו! מוכן!
מגישים על אורז לבן ומפזרים מעל שומשום.