3.6אלף
הדפסה
חזה עוף מוקפץ עם פלפל אדום ואורז ברוטב סויה
מנה טעימה מאוד ופשוטה מאוד להכנה של עוף עם פלפלים ברוטב סויה קליל עם אורז. מומלץ למי שרוצה להכין ארוחת ערב משביעה וטעימה במינימום זמן ובלי להתפשר על הטעם.
- זמן הכנה : 5 דקות
- זמן בישול : 25 דקות
- אלרגניים : ללא גלוטן
מרכיבים
- חזה עוף - 1 שלם
- פלפל אדום - 1
- בצל - אחד קטן
- ביצה - 1
- רוטב סויה - חצי כוס
- סוכר - כף וחצי
- אבקת שום - כפית
- צ'ילי גרוס - לפי הטעם
- שמן קנולה - 3 כפות
- לאורז
- אורז לבן מוכן - 2 כוסות (מתכון בהמשך)
הוראות הכנה
- מתחילים להכין את האורז הלבן (אפשר להעזר במתכון הזה)
- מנקים את חזה עוף מעצמות ושומן וחותכים אותו לרצועות בעובי חצי ס"מ.
- חותכים את הפלפל האדום לרצועות.
- חותכים את הבצל לחצאי פרוסות בעובי חצי ס"מ.
- מחממים 2 כפות שמן במחבת גדולה.
- כשהשמן חם מוסיפים את רצועות חזה העוף ומטגנים 3-4 דקות תוך ערבוב עד שחזה העוף מלבין מכל הכיוונים ומתחיל טיפה להשחים.
- מוציאים את חזה העוף לקערה נקיה.
- מוסיפים למחבת עוד כף שמן.
- מוסיפים את הבצל והפלפלים ומקפיצים עד שהפלפל מתרכך והבצל מתחיל להשחים.
- מחזירים את רצועות חזה העוף.
- שוברים פנימה את הביצה ובמהירות מתחילים לערבב הכל עם כף עץ.
- מוסיפים את רוטב הסויה, הסוכר, אבקת השום והצ'ילי הגרוס ומערבבים היטב.
- מבשלים תוך ערבוב 3-4 דקות.
- כשהאורז מוכן - מעבירים את האורז למחבת מערבבים היטב שכל הרוטב יספג באורז.
זהו! מוכן!