מתכונים קלים מתכוני עוף חזה עוף מוקפץ עם ירקות

חזה עוף מוקפץ עם ירקות

מאת אסף כהן

חזה עוף מוקפץ עם ירקות

על ידי 31 ביולי 2011

המתכון הבא הוא מתכון שמכינים כשיש חזה עוף ולא כל כך בא על שניצל. מדובר בפרוסות חזה עוף מוקפץ בתיבול אסייתי חביב. פשוט להכנה, טעים ואפילו בריא. מה שטוב בירקות מוקפצים זה שלמרות הבישול - הערכים התזונתיים של הירקות נשמרים בגלל הבישול הקצרצר - וגם הירקות נהיים פריכים וטעימים יותר.

 

  • זמן הכנה : 50 דקות
  • זמן בישול : 10 דקות

מרכיבים



הוראות הכנה

  • שמים את חזה העוף בקערה ושופכים עליו את הסויה, הדבש והשום
  • מערבבים בידיים וטועמים את התוצאה - מתקנים עם דבש וסויה לפי הטעם עד שטעים לכם.
  • מוסיפים את הקורנפלור ומערבבים שוב (בידיים כמובן!)
  • מכסים בניילון נצמד ודוחפים למקרר לחצי שעה לפחות.
  • בינתיים חותכים את כל הירקות לרצועות דקות (בערך חצי ס"מ רוחב ו5 - 6 ס"מ אורך - לא צריך להתקטנן).
  • מי שרוצה מכין עכשיו נודלס או אורז להגשה עם המוקפץ.
  • כשהכל חתוך ועברה חצי שעה - 40 דקות, מוציאים את חזה העוף.
  • מחממים מעט שמן (כף וחצי - 2) במחבת גדולה - אם יש ווק אז עדיף.
  • כשהשמן רותח מכניסים את כל הירקות החתוכים פנימה (גם האפונה) חוץ מהאננס.
  • מקפיצים 2-3 דקות עד שהגזר מתרכך - אבל עדיין פריך.
  • בשלב הזה מכניסים את חזה העוף והאננס (לא להגזים עם האננס - 1.5 פרוסות חתוכות יספיקו)
  • מממשיכים להקפיץ עד שהעוף מוכן.
  • מערבבים עם התוספת שהכנו, מקפיצים עוד טיפה שהכל יתערבב יפה יפה - ומגישים חם.

בתאבון!

הדפסה

 

בטח תשמחו להכין גם: