4.8אלף
הדפסה
חזה עוף מוקפץ עם ירקות ברוטב פיקנטי
חזה עוף מוקפץ עם ירקות ורוטב אסייתי פיקנטי וטעים במיוחד. חזה עוף עסיסי עם ירקות טריים שנשארים פריכים מוקפצים ברוטב פיקנטי מתקתק על בסיס קארי אדום חריף (שניתן לרכוש בכל סופר) ורוטב טריאקי מתוק.
- זמן הכנה : 10 דקות
- זמן בישול : 20 דקות
מרכיבים
- חזה עוף - חצי קילו
- גזר - אחד גדול
- קישוא - אחד גדול (מומלץ ירוק מסוג זוקיני)
- פלפל אדום - 1
- תירס גמדי - 4
- כרוב - חצי כוס
- בצל - אחד קטן
- נבטים - חופן (לא חובה)
- אגוזי קשיו - 2 חופנים
- מלח - לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס - לפי הטעם
- שמן קנולה - 4 כפות
- לרוטב הפיקנטי
- טריאקי - 4 כפות
- רוטב קארי אדום - 3 כפות
- שמן שומשום - חצי כפית
- רוטב סויה - 2 כפות
- מירין - 3 כפות (לא חובה)
- מרכיבים נוספים
- נודלס - 250-300 גרם (אפשר גם ספגטי רגיל)
- מים - לפי הצורך
הוראות הכנה
- שמים מים לנודלס או הפסטה לפי הוראות ההכנה ומתחילים להכין אותה.
- מנקים את חזה העוף וחותכים אותו לקוביות בגודל ביס.
- מקלפים את הגזר וחותכים לרצועות בעובי חצי ס"מ ואורך 4-5 ס"מ.
- חותכים את הקישוא לרצועות בעובי חצי ס"מ ואורך 4-5 ס"מ.
- חותכים את הכרוב לרצועות בעובי חצי ס"מ.
- חותכים כל תירס גמדי ל3.
- חותכים את הבצל לחצאי פרוסות בעובי חצי ס"מ.
- חותכים את הפלפל האדום לרצועות בעובי חצי ס"מ.
- מערבבים בקערה את כל מרכיבי הרוטב הפיקנטי.
- מחממים במחבת גדולה (או ווק או סיר רחב ושטוח) 2 כפות שמן.
- כשהשמן חם - מוסיפים את קוביות העוף.
- מוסיפים מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
- מטגנים תוך ערבוב עד שחזה העוף משנה את צבעו ללבן ומתחיל טיפונת להשחים.
- מוציאים את חזה העוף לקערה נקייה ושומרים בצד.
- מוסיפים עוד 2 כפות שמן.
- כשהשמן רותח מוסיפים את כל הירקות, הנבטים והקשיו למחבת.
- מקפיצים 3-4 דקות עד שהירקות מתרככים מעט.
- מוסיפים את חזה העוף ומקפיצים עוד דקה.
- מוסיפים את הרוטב, מערבבים ומביאים לרתיחה תוך ערבוב.
- מקפיצים ברוטב עוד 2 דקות.
- מערבבים עם הנודלס (אפשר להעביר את הנודלס למחבת ולערבב במחבת - ואפשר לערבב בקערה חיצונית)
זהו! מוכן!