5.8אלף
הדפסה
חזה עוף וירקות מוקפצים עם אורז
מוקפץ טעים ומהיר להכנה של נתחי חזה עוף, ירקות ואורז עם רוטב בסגנון אסייתי וטיפה פיקנטי. טעים בטירוף וקל להכנה! מוקפץ חזה עוף עם ירקות על אורז - זה בדיוק מה שאתם רוצים לארוחת הערב!
- זמן הכנה : 20 דקות
- זמן בישול : 10 דקות
- כמות : 4 מנות
מרכיבים
- חזה עוף - 1 (כחצי קילו)
- אורז לבן - כוס
- פלפל אדום - 1
- גזר - 1 גדול
- פטריות - 2-3 יפות טריות
- בצל לבן - חצי גדול או 1 קטן
- שום כתוש - 2 שיניים
- אפונה ירוקה - רבע כוס מהקפואים בסופר (עדיף אפונה עדינה)
- שעועית ירוקה - חופן מהקפואים בסופר (עדיף שעועית ירוקה עדינה)
- רוטב סויה - 3 כפות
- רוטב טריאקי - 2 כפות
- רוטב צ'ילי מתוק - 2 כפות
- מיץ לימון - 2 כפיות
- סרירצ'ה - כפית (לא חובה)
- מלח - לפי הטעם
- מים רותחים - כוס ושני שליש
- בוטנים - 3-4 (לקישוט - לא חובה)
- שמן קנולה - לפי הצורך
הוראות הכנה
מכינים את האורז
- בסיר קטן מחממים כף שמן.
- כשהשמן חם - מוסיפים את האורז ומטגנים 2 דקות תוך ערבוב.
- מוסיפים את המים הרותחים (כוס אחת ועוד שני שליש כוס)
- מוסיפים קורט מלח לפי הטעם.
- מנמיכים את האש למינימום ומבשלים 17 דקות.
בינתיים מכינים את חזה העוף
- חוצים את חזה העוף 2 לרוחב (כמו לשניצלים)
- פורסים את נתחי חזה העוף לרצועות בעובי חצי ס"מ.
- מחממים במחבת גדולה מעט שמן שנולה (אפשר להשתמש בספריי שמן)
- כשהמחבת חמה - מוסיפים את נתחי חזה העוף.
- מקפיצים ומטגנים תוך ערבוב 3-4 דקות עד שהעוף לבן מכל הצדדים - ומוציאים לקערה נקייה.
מכינים את הירקות
- חותכים את הפלפל לרצועות בעובי חצי ס"מ.
- חותכים את הגזר לרצועות בעובי חצי ס"מ.
- חותכים את הבצל לרבעי עיגולים בעובי חצי ס"מ
- פורסים את הפטריות לפרוסות בעובי חצי ס"מ.
מכינים את המוקפץ
- מחממים עוד כף שמן במחבת שעליה הכנו את חזה העוף.
- כשהשמן חם - מוסיפים את הפלפל, הגזר, הבצל והפטריות.
- מקפיצים תוך ערבוב על אש חזקה 3-4 דקות עד שהירקות מתחילים להתרכך.
- מוסיפים את השום הכתוש.
- מוסיפים את האפונה והשעועית וממשיכים להקפיץ עוד 2-3 דקות.
- מוסיפים את חזה העוף ומקפיצים עוד דקה.
- מוסיפים את הרטבים: סויה, טריאקי, צ'ילי מתוק, מיץ לימון וסרירצ'ה (למי שאוהב חריף) ומערבבים.
- ממשיכים לבשל עוד 2-3 דקות
- מוסיפים את האורז המוכן למחבת מערבבים היטב עד שכל האורז ספוג ברטבים.
זהו! מוכן!
מגישים עם שברי בוטנים מלמעלה.