4.5אלף 
הדפסה
חזה עוף בתפוזים
מנה נהדרת של חזה עוף קריספי עטוף ברוטב תפוזים סמיך וטעים במיוחד - בתוך פחות משעה! חזה העוף מקבל ציפוי בטיגון עמוק ואז מוקפץ ברוטב תפוזים חמוץ - מתוק ומוגש על אורז לבן עם הרבה רוטב טעים.
- זמן הכנה : 5 דקות
- זמן בישול : 25 דקות
- אלרגניים : ללא גלוטן
מרכיבים
- לציפוי חזה העוף
- חזה עוף - 1 שלם
- חלבון ביצה - 2 (רק הלבן של הביצה)
- קורנפלור - כף
- לרוטב התפוזים
- מיץ תפוזים - מתפוז שלם (בערך חצי כוס)
- גרידת תפוז - מתפוז שלם (אותו תפוז שאתם סוחטים)
- סויה - כף
- דבש - כף
- חומץ אורז - כף (אפשר גם חומץ רגיל)
- שמן שומשום - כמה טיפות
- מלח - קורט
- צ'ילי גרוס - קורט
- שום כתוש - שן אחת
- קורנפלור - 2 כפיות
- מים - רבע כוס
- שמן לטיגון
- שמן קנולה - לטיגון עמוק
הוראות הכנה
- חותכים את חזה העוף לקוביות בגודל ביס.
- בקערה גדולה מערבבים יחד את החלבונים והקורנפלור עד לקבלת בלילה אחידה.
- מוסיפים את חזה העוף, מערבבים ומשרים אותו בבלילה 10 דקות.
- שמים בסיר קטן את מיץ התפוזים, רוטב הסויה, הדבש, חומץ האורז, שמן השומשום, המלח, הצ'ילי הגרוס, השום וגרידת התפוז ומערבבים יחד עד שהכל מתחיל לבעבע ולהסמיך (משהו כמו 3-4 דקות).
- מערבבים יחד 2 כפיות קורנפלור ברבע כוס מים. מוסיפים כף או שתיים לרוטב ומערבבים. אם הרוטב עדיין לא מספיק סמיך - מוסיפים עוד כף.
- מטגנים את חזה העוף שהשרנו קודם בשמן קנולה בטיגון עמוק משהו כמו 4 דקות עד שהוא מוכן מבפנים. ומעבירים לסיר עם הרוטב.
- מקפיצים ומערבבים 2-3 דקות עד שחזה העוף מצופה כולו ברוטב.
זהו! מוכן! מגישים על אורז לבן.