4.4אלף 
הדפסה
חזה עוף בתנור עם שום לימון ובצל
חשבתם שחזה עוף זה משעמם ונועד רק לשניצלים? הנה מנה נהדרת של חזה עוף עסיסי עם שום לימון ובצל שמכינים בתנור. חזה העוף מקבל המון טעמים בבישול ונשאר עסיסי וטוב ומאוד מאוד טעים. חזה עוף עם שום, לימון ובצל זו מנה מהירה, בריאה וטעימה במיוחד.
- זמן הכנה : 10 דקות
- זמן בישול : 30 דקות
- אלרגניים : ללא גלוטן
מרכיבים
הוראות הכנה
- מנקים את חזה העוף משאריות עצמות ושומן.
- ממליחים ומפלפלים את הנתחים משני הצדדים בנדיבות.
- מקלפים את ראש השום ומפרידים את השיניים - בעזרת להב סכין או פטנט אחר - נותנים מעיכה קלה לכל שן שום.
- פורסים את הבצל לפרוסות בעובי חצי ס"מ.
- בסיר ברזל יצוק (תנור הולנדי) מחממים את שמן הזית.
- מחממים תנור ל180 מעלות.
- כשהשמן בסיר חם - מכניסים את חזה העוף ומטגנים כחצי דקה - דקה משני הצדדים עד שחזה העוף מלבין ומתחיל להשחים משני הצדדים ומוציאים לצלחת.
- מוסיפים את הבצל, שיני השום והרבה מלח פלפל לסיר ומטגנים תוך ערבוב כ-5 דקות עד שהבצל מתרכך.
- מוסיפים את ציר העוף ומיד מערבבים טוב תוך גירוד הקרקעית עם כף העץ. המשקעים האלו שאנחנו מגרדים הם מרכיבי טעם מדהימים.
- מחזירים את חזה העוף. מכסים במכסה ומכניסים לתנור ל25 דקות.
- לאחר 25 דקות מערבבים את מיץ הלימון עם התבלינים ומוסיפים לסיר.
- מערבבים ומבשלים עוד 5 דקות.
זהו! מוכן
מגישים עם אורז לבן וסלט ירוק