7.2אלף 
הדפסה
חזה עוף בתנור ברוטב חמוץ מתוק
אוהבים חזה עוף חמוץ מתוק אבל מתבאסים מכל עניין הטיגונים? אז הנה מתכון לחזה עוף ברוטב חמוץ מתוק אבל בתנור. חזה העוף נשאר עסיסי ומוקפץ ברוטב חמוץ מתוק מעולה. מינימום שמן - מקסימום טעם.
- זמן הכנה : 10 דקות
- זמן בישול : 30 דקות
מרכיבים
- לחזה העוף
- חזה עוף - 1 שלם
- קמח - חצי כוס
- ביצה - 1
- מלח - כפית
- אבקת שום - כפית
- אבקת בצל - כפית
- ספריי שמן - לפי הצורך
- לרוטב חמוץ מתוק
- רוטב סויה - רבע כוס
- חומץ - רבע כוס
- צ'ילי מתוק - 2 כפות
- צ'ילי חריף - כף (לא חובה)
- שמן שומשום - כפית
- שום כתוש - 2 שיניים
- סוכר חום - 2 כפות
- מצרכים נוספים
- קורנפלור - כפית
- מים - כפית
- שומשום - לפי הצורך
הוראות הכנה
- מחממים תנור ל190 מעלות.
- מכינים תבנית חסינת חום עם שוליים גבוהים ומרססים אותה בספריי שמן.
- חותכים את חזה העוף לרצועות בעובי ס"מ ושמים בקערה.
- מוסיפים לקערה את הקמח והתבלינים ומערבבים.
- מכינים קערה עם ביצה טרופה.
- טובלים כל חזה עוף בביצה ומניחים בתבנית.
- מרססים מלמעלה הכל בספריי שמן ומכניסים לתנור לרבע שעה. (אפשר בזמן הזה להכין אורז לבן כתוספת)
- אחרי רבע שעה מוציאים, הופכים ומכניסים לעוד 10 דקות.
- בינתיים מערבבים את כל מרכיבי הרוטב בקערה עד שהם מתאחדים.
- 3 דקות לפני שמוציאים את חזה העוף מהתנור - מחממים מחבת גדולה.
- כשהמחבת חמה מורידים לאש בינונית נמוכה ושופכים פנימה את הרוטב.
- מביאים לרתיחה בלי להגביר את האש.
- כשהרוטב מבעבע - מערבבים בכוס את הקורנפלור והמים ומוסיפים לרוטב ומערבבים.
- בינתיים מוציאים את חזה העוף מהתנור - ומעבירים אותו (בזהירות) לתוך המחבת. (מומלץ להיעזר במלקחיים או מרית)
- מגבירים את האש ומתחילים להקפיץ את חזה העוף ברוטב. מקפיצים לפחות 3 דקות עד שכל הרוטב נצמד לנתחי חזה העוף.
זהו! מוכן!
מגישים על אורז לבן ומפזרים מעל שומשום ביד נדיבה.