חזה עוף בתנור בסגנון טרופי

חזה עוף טרופי - כשמו כן הוא: עסיסי, מתובל, מתקתק, צבעוני ועם אננס. התיבול שלו הוא פיקנטי מצד אחד ומאוד מתוק מצד שני מה שנותן שילוב טעמים נהדר, רוטב נפלא וריח שאי אפשר לעמוד בפניו.
- זמן הכנה : 5 דקות
- זמן בישול : 40 דקות
מרכיבים
- חזה עוף - חצי קילו
- תבליני העוף
- פפריקה - כפית גדושה
- אבקת שום - 2 כפיות גדושות
- אבקת בצל - כפית גדושה
- מלח - כפית גדושה
- רוטב ווטשסטר - 2 כפות
- שמן זית - 2 כפות
- מרינדה
- קטשופ - שלושת רבעי כוס
- סויה - רבע כוס
- מיץ אננס משימורים - שליש כוס
- סוכר חום - רבע כוס
- אננס משומר - 2-3 פרוסות חתוכות לקוביות
הוראות הכנה
- חותכים את חזה העוף לרצועות עבות.
- משמנים תבנית חסינת חום עם שוליים גבוהים (אפשר עם תרסיס או פשוט למרוח את הכל בממש מעט שמן).
- מסדרים את חזה העוף בתבנית.
- בקערה קטנה מערבבים את חומרי התיבול עד שהם מתאחדים (הם הופכים למעין משחה יחד)
- שופכים את התיבול לתבנית ומעסים את העופות טוב טוב עד שהם מצופים לחלוטין בתיבול ומסדרים את העופות בשכבה אחת.
- מכניסים את התבנית לתנור בחום של 180 מעלות ל10 דקות.
- לאחר 10 דקות פותחים את התנור, הופכים עם מלקחיים את נתחי העוף ומבשלים עוד 10 דקות.
- בינתיים מערבבים את כל מרכיבי המרינדה בקערה.
- לאחר שעברו 10 דקות - פותחים את התנור - שופכים פנימה את המרינדה ומציפים את התבנית. מוודאים שכל הנתחים שקועים עמוק במשרה ומבשלים עוד 20 דקות.
זהו! מוכן!
מגישים עם אורז לבן ויוצקים עליו הרבה רוטב.