מתכונים קלים מתכוני עוף חזה עוף בתנור בסגנון טרופי

חזה עוף בתנור בסגנון טרופי

מאת אסף כהן
חזה עוף טרופי בתנור

חזה עוף בתנור בסגנון טרופי

על ידי 31 ביולי 2013

חזה עוף טרופי - כשמו כן הוא: עסיסי, מתובל, מתקתק, צבעוני ועם אננס. התיבול שלו הוא פיקנטי מצד אחד ומאוד מתוק מצד שני מה שנותן שילוב טעמים נהדר, רוטב נפלא וריח שאי אפשר לעמוד בפניו.

  • זמן הכנה : 5 דקות
  • זמן בישול : 40 דקות

מרכיבים



הוראות הכנה

  • חותכים את חזה העוף לרצועות עבות.
  • משמנים תבנית חסינת חום עם שוליים גבוהים (אפשר עם תרסיס או פשוט למרוח את הכל בממש מעט שמן).
  • מסדרים את חזה העוף בתבנית.
  • בקערה קטנה מערבבים את חומרי התיבול עד שהם מתאחדים (הם הופכים למעין משחה יחד)
  • שופכים את התיבול לתבנית ומעסים את העופות טוב טוב עד שהם מצופים לחלוטין בתיבול ומסדרים את העופות בשכבה אחת.
  • מכניסים את התבנית לתנור בחום של 180 מעלות ל10 דקות.
  • לאחר 10 דקות פותחים את התנור, הופכים עם מלקחיים את נתחי העוף ומבשלים עוד 10 דקות.
  • בינתיים מערבבים את כל מרכיבי המרינדה בקערה.
  • לאחר שעברו 10 דקות - פותחים את התנור - שופכים פנימה את המרינדה ומציפים את התבנית. מוודאים שכל הנתחים שקועים עמוק במשרה ומבשלים עוד 20 דקות.

זהו! מוכן!

מגישים עם אורז לבן ויוצקים עליו הרבה רוטב.

הדפסה

בטח תשמחו להכין גם: