4אלף
הדפסה
חזה עוף ברוטב תפוזים עם דבש וסויה
חזה עוף ברוטב תפוזים עם דב שוסויה זו מנה טעימה, יפה וכייפית שמכינים בפחות מחצי שעה. מקפיצים את העוף, מוסיפים רוטב - נותנים לחזה העוף לספוג את הטעמים ומקבלים חזה עוף עסיסי ברוטב תפוזים טעים ביותר שפשוט אי אפשר להפסיק לאכול.
- זמן הכנה : 4 דקות
- זמן בישול : 20 דקות
- אלרגניים : ללא גלוטן
מרכיבים
- חזה עוף - 1 שלם
- לרוטב התפוזים
- מיץ תפוזים - כוס. עדיף סחוט טבעי - הכי טעים
- סויה - חצי כוס
- דבש - 2 כפות גדושות מאוד
- קורנפלור - 2 כפות
- צ'ילי גרוס - כף (לא חובה)
- מרכיבים נוספים שצריך
- שמן קנולה - 4 כפות
- שומשום - לפי הצורך
הוראות הכנה
- חותכים את חזה העוף לקוביות בגודל ביס.
- מערבבים בקערה את כל מרכיבי הרוטב היטב עד שהקורנפלור והדבש מתמוססים לגמרי.
- מחממים את שמן הקנולה במחבת גדולה.
- כשהשמן חם מכניסים את חזה העוף ומטגנים תוך ערבוב עד שכל הנתחים נעשים לבנים מכל הכיוונים.
- מוסיפים את רוטב התפוזים ומערבבים.
- מביאים לרתיחה.
- מנמיכים את האש לבינונית - שישאר בעבוע יציב ברוטב.
- מבשלים 2-3 דקות עד שהרוטב מתחיל להסמיך.
- מכסים את המחבת ומבשלים 10 דקות כשמדי כמה דקות מערבבים.
זהו! מוכן!
מגישים על אורז לבן ומפזרים שומשום ביד נדיבה.