3.9אלף
הדפסה
חזה עוף ברוטב הדרים ופלפלים
סוף החורף זה בדיוק הזמן שבו פירות ההדר מלאים מיץ נהדר - שרק מחכה שעשו ממנו רוטב. חזה עוף ברוטב הדרים עם בתוספת פלפלים הוא עסיסי ומלא טעמים נהדרים ומומלץ מאוד בדיוק בתקופה הזו.
- זמן הכנה : 5 דקות
- זמן בישול : 20 דקות
- אלרגניים : ללא גלוטן
מרכיבים
- חזה עוף - 1 שלם
- תפוז - 1
- קלמנטינה - 1
- לימון - חצי
- רסק עגבניות - 100 גרם
- בצל - 1
- פלפל אדום - 1
- שום כתוש - 3 שיניים
- צ'ילי גרוס - לפי הטעם
- מלח - לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס - לפי הטעם
- קורנפלור - 2 כפיות
- שמן קנולה - 2 כפות
הוראות הכנה
- סוחטים את התפוז, הקלמנטינה והלימון ומערבבים בקערה.
- חותכים את חזה העוף לקוביות בגודל ביס.
- קוצצים את הבצל קטן.
- חותכים הפלפל לקוביות קטנות (חצי ס"מ)
- מחממים בסיר קטן את השמן.
- כשהשמן חםפ מוסיפים את קוביות חזה העוף ומטגנים מכל הכיוונים עד שהן מלבינות מכל הצדדים ומוציאים את הקוביות לקערה נקיה.
- מכניסים לסיר את הבצל והפלפל הקצוצים ומטגנים עד שהבצל מתחיל להזהיב.
- מוסיפים את השום הכתוש ומטגנים תוך ערבוב עוד חצי דקה.
- מוסיפים את מיץ ההדרים הסחוט, המלח הפלפל והצ'ילי הגרוס.
- מביאים הכל לרתיחה.
- מחזירים את חזה העוף ומבשלים 10 דק' על אש נמוכה.
- מוסיפים 2 כפיות קורנפלור, מביאים שוב לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה עוד 2 דקות עד שהרוטב מסמיך מעט.
זהו! מוכן!
מגישים על אורז לבן.