4.3אלף
הדפסה
חזה עוף בפלפלים אדומים
נכון שלפעמים יש לכם חזה עוף אבל אין לכם מושג מה לעשות איתו? שניצל זה פרוייקט, ולהקפיץ זה כבר נמאס והכלים שנשארים אחר כך... אז הנה לפניכם מתכון נפלא לחזה עוף בפלפלים אדומים שהוא קל מאוד להכנה וטעים מאוד. למרות הבישול היחסית ארוך - העוף נשאר עסיסי הודות לכמות הנוזלים שיש בתבשיל. בקיצור - אם בא לכם לגוון קצת ולרענן את חזה העוף שלכם - זה המתכון בשבילכם.
- זמן הכנה : 15 דקות
- זמן בישול : 60 דקות
- אלרגניים : ללא גלוטן
מרכיבים
- חזה עוף - חצי קילו
- פלפל - 3 צבעוניים
- עגבניות - 2
- בצל - 1 בינוני
- שום - 2 שיניים
- רסק עגבניות - 100 גרם
- מים רותחים - 2 וחצי כוסות (הכמות הסופית תקבע במהלך הבישול)
- פפריקה מתוקה - כף וחצי
- אורגנו יבש - כף
- מלח - לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס - לפי הטעם
- שמן קנולה - 3 כפות
הוראות הכנה
- פורסים את חזה העוף לרצועות דקות או קוביות לא שמנות מדי.
- קוצצים את הבצל.
- קוצצים את השום (אפשר גם לכתוש)
- חותכים את הפלפלים לרצועות בעובי ס"מ.
- קוצצים את העגבניות קטן קטן (המהדרין יכולים לחלוט אותן לפני כן ולהיפטר מהקליפה והגרעינים)
- על מחבת גדולה או סיר שטוח ורחב מחממים שמן קנולה.
- כשהשמן חם - מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהוא נהיה שקוף.
- מוסיפים את השום ומטגנים עוד כדקה.
- מוסיפים את חזה העוף ומטגנים תוך כדי ערבוב עד שכל חתיכות העוף מלבינות.
- מוסיפים את הפלפלים, העגבניות ורסק העגבניות ומערבבים.
- מוסיפים את הפפריקה, האורגנו, המלח והפלפל
- מוסיפים מים רותחים עד לכיסוי כל התבשיל (אבל לא להציף!)
- מביאים לרתיחה.
- מעבירים לאש בינונית - קטנה ומבשלים שעה כשכל כמה דקות מערבבים - עד שכל התבשיל מסמיך.
כשהכל מסמיך - מורידים מהאש ומגישים על אורז לבן.
בתאבון!