3.8אלף
הדפסה
חזה עוף בסילאן גריל
מנה קלה ונהדרת של חזה עוף בציפוי רב טעמים של סילאן גריל. חזה העוף עסיסי ועטוף בציפוי פריך ומוקפץ ברוטב סילאן ומוגש על מצע של אורז לבן שמשלים את הכל לארוחה טעימה וקלה להכנה.
הערה: במתכון נעשה שימוש ברוטב "סילאן גריל" שניתן לרכוש בכל סופרמרקט שכונתי.
- זמן הכנה : 10 דקות
- זמן בישול : 15 דקות
מרכיבים
- חזה עוף - 1 שלם
- קמח - 2 כפות
- קורנפלור - כף
- ביצה - 1
- מלח - לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס - לפי הטעם
- רוטב סילאן גריל - חצי כוס
- שומשום - קורט
- שמן קנולה - לטיגון עמוק
- ספריי שמן - לפי הצורך
הוראות הכנה
- חותכים את חזה העוף לקוביות בגודל ביס ושמים בקערה
- מוסיפים לקערה את הקמח, הקורפלור, המלח והפלפל השחור.
- מוסיפים ביצה ומערבבים היטב עד שכל חזה העוף מצופה.
- מרתיחים שמן קנולה לטיגון עמוק בסיר קטן או צ'יפסר.
- כשהשמן חם מכניסים אחד אחד את נתחי חזה העוף ומטגנים 4 דקות עד שהציפוי מתחיל להשחים מעט.
- מוציאים לנייר סופג.
- מחממים מחבת גדולה עם מעט ספריי שמן.
- כשהמחבת חמה שופכים פנימה את רוטב הסילאן גריל ומביאים אותו לרתיחה (כלומר שכולו מתמלא בועות)
- מוסיפים את קוביות חזה העוף ומקפיצים תוך ערבוב 3-4 דקות עד שהרוטב הסמיך נצמד יפה לקוביות חזה העוף.
- מפזרים קצת שומשום ומערבבים עוד קצת.
זהו! מוכן!
מגישים על אורז לבן.