חזה עוף בטמפורת סאקי

חזה עוף בטמפורת סאקי טעימה ברוטב עשיר עם פלפלים ובצל ירוק פריך. למי שרוצה לשדרג את חזה העוף שלו ולהפוך אותו למעדן יפני משובח ועסיסי שמוגש על אורז לבן. סאקי הוא יין אורז שנמצא בשימוש בהמון מתכונים יפנים ניתן למצוא כמעט בכל סופר, האלכוהול שלו מתנדף בבישול ולכן המנה מומלצת גם לילדים.
- זמן הכנה : 30 דקות
- זמן בישול : 15 דקות
מרכיבים
- חזה עוף - 1
- לטמפורה
- יין אורז - כף
- סויה - כף
- קורנפלור - כף
- מלח - קורט
- חלבון ביצה - 2
- לרוטב
- יין אורז - כף
- חומץ אורז - כף
- סויה - כף וחצי
- רסק עגבניות - 50 גרם
- צ'ילי מתוק - כף
- סוכר - כף וחצי
- שמן שומשום - כפית
- קורנפלור - כף
- להקפצה
- שום כתוש - 2 שיניים
- פלפל אדום - 2. לאמיצים - 1 מתוכם ירוק חריף
- בצל ירוק - 2 גבעולים
- לטיגון
- שמן קנולה - לטיגון עמוק
הוראות הכנה
- חותכים את חזה העוף לקוביות גסות (בערך ס"מ וחצי - 2).
מכינים את הטמפורה
- מכניסים את חזה העוף לקערה יחד עם כף סויה, כף יין אורז, 2 חלבוני ביצה וקורט מלח.
- מוסיפים כף קורנפלור ומערבבים בידיים עד שהכל מתאחד.
- מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לרבע שעה - חצי שעה.
- בזמן הזה רצוי להכין את הרוטב ולבשל את האורז.
מכינים את הרוטב
- בקערה נוספת מערבבים את כל חומרי הרוטב וטורפים במטרפה עד שהכל מתאחד.
- מניחים בצד.
מטגנים את חזה העוף
- מחממים שמן עמוק לטמפרטורה גבוה (180 מעלות).
- מטגנים בקבוצות את נתחי חזה העוף עם הציפוי - עד להשחמה נאה.
- מוציאים לנייר סופג.
מקפיצים ברוטב ובירקות
- חותכים לקוביות גסות את הפלפל.
- חותכים את הבצל לרצועות ארוכות.
- מחממים במחבת גדולה כף שמן קנולה.
- כשהשמן רותח מוסיפים את הפלפל והבצל ומקפיצים דקה.
- מוסיפים את השום הכתוש ומקפיצים.
- מוסיפים את הרוטב ומקפיצים כמה שניות יחד.
- מוסיפים את נתחי חזה העוף בטמפורה ומקפיצים עד שהכל מכוסה ומזוגג יפה יפה.
זהו! מוכן!
מגישים על אורז לבן.