חזה עוף בטמפורת בירה
נגיסי חזה עוף בטמפורת בירה זו דרך מעולה לשדרג את השניצלונים הרגילים שלכם. טמפורת הבירה עוטפת את נתחי חזה העוף ברכות ומתקתקות והופכת את חזה העוף למעדן אמיתי.
חזה עוף בטמפורת בירה מותר (ומומלץ) גם לילדים - לאחר הטיגון האלכוהול מתנדף ואנחנו נשארים עם הטעמים הטובים בלבד.
- זמן הכנה : 30 דקות
- זמן בישול : 15 דקות
מרכיבים
- חזה עוף - 1
- לטמפורת הבירה
- ביצה - 1
- בירה - שלושת רבעי כוס של בירה בהירה שאתם אוהבים
- קמח - כוס
- סודה לשתיה - כפית
- פפריקה מתוקה - כף
- אבקת שום - כפית וחצי
- מלח - כפית וחצי
- פלפל שחור גרוס - לפי הטעם
- לטיגון
- שמן קנולה - לטיגון עמוק
הוראות הכנה
- פותחים את הביצה לתוך קערה גדולה וטורפים אותה במטרפה.
- מוסיפים את הבירה ואת שאר חומרי הטמפורה וטורפים עד לקבלת תערובת חלקה.
- מכסים ומשאירים ל30 דקות מנוחה במקום קריר ומוצל.
- בינתיים מנקים את חזה העוף וחותכים לנתחים - לא פורסים את חזה העוף. אנחנו רוצים נתחים עבים. חותכים או למלבנים של 2 ס"מ או, אם רוצים שיצאו עיגולים יפים - חותכים את חזה העוף לקוביות של ס"מ על ס"מ.
- מחממים שמן קנולה בסיר לטיגון עמוק או צ'יפסר עד לרתיחה (180 מעלות).
- טובלים נתח חזה עוף בבלילת הטמפורה, דואגים שתצופה מכל הכיוונים (אפשר להעזר במלקחיים) מוציאים - נותנים לה לטפטף קצת - ומכניסים לשמן הרותח. מומלץ להכניס עד 6-7 נתחים במכה. שלא יהיה יותר מדי - הם פשוט ידבקו אחד לשני.
- מטגנים עד להזהבה והשחמה משהו כמו 5-6 דקות.
- מוציאים לנייר סופג.
זהו! מוכן! מגישים עם צ'ילי מתוק, מיונז או כל מטבל אחר וכמובן בירה קרה מהמקרר.