4.9אלף
הדפסה
חזה עוף בטמפורה עם ירקות ברוטב חמוץ מתוק
חזה עוף בטמפורה עם ירקות מוקפצים ברוטב חמוץ מתוק טעים, סמיך ודביק בדיוק כמו במסעדות סיניות. חזה עוף וירקות ברוטב חמוץ מתוק הוא כל כך טעים וקל להכנה שתרצו להכין אותו לפחות פעם בשבוע.
- זמן הכנה : 10 דקות
- זמן בישול : 30 דקות
מרכיבים
- חזה עוף - 1
- פלפל אדום - 1
- גזרים - 2 בינוניים
- בצל - אחד קטן
- אננס משומר - פחית קטנה 200 גרם בערך)
- שמן קנולה - לטיגון עמוק
- לטמפורה
- קמח - חצי כוס
- קורנפלור - חצי כוס
- אבקת אפיה - כפית גדושה
- סויה - כף
- מים קרים - שני שליש כוס
- לרוטב
- סוכר - שני שליש כוס
- מים - כוס
- חומץ - 4 וחצי כפות
- קטשופ - כף
- סויה - כף וחצי
- קורנפלור - 4 כפיות
הוראות הכנה
- חותכים את חזה העוף לקוביות בגודל ביס.
- מערבבים את כל מרכיבי הטמפורה בקערה גדולה בעזרת מטרפה עד שאין גושים ומתקבלת תערובת סמיכה.
- מחממים שמן קנולה לטיגון עמוק ל180 מעלות.
- מכניסים את כל נתחי חזה העוף לבלילה ומערבבים היטב.
- מכניסים את נתחי חזה העוף המצופים בבלילה - אחד אחד לשמן הרותח בזהירות - ומשתדלים שלא יגעו אחד בשני שלא ידבקו.
- מטגנים אותם 5 דקות עד להזהבה יפה ומוציאים לנייר סופג.
- מערבבים את מרכיבי הרוטב יחד בקערה.
- חותכים את הגזרים דק דק דק (מומלץ להשתמש במנדולינה).
- חותכים את הבצל לקוביות גסות.
- חותכים את הפלפל לקוביות גסות.
- מסננים את האננס מהנוזלים וחותכים אותו לנתחים קטנים. לא משתמשים בנוזלים. אפשר לשתות אותם בכיף.
- מחממים מחבת גדולה (או ווק) עם 3 כפות שמן.
- כשהשמן חם מכניסים פנימה את הגזרים, הבצל והפלפל האדום.
- מטגנים תוך ערבוב והקפצה 2-3 דקות עד שהם מתרככים ומקבלים צבע.
- מוסיפים את הרוטב כולו (שימו לב שיתכן והסוכר עם הקורנפלור ישקעו בקרקעית - תגרדו אותם עם כף לתוך המחבת)
- מוסיפים את האננס ומערבבים.
- מביאים לרתיחה ומוסיפים את העוף בטמפורה.
- מערבבים טוב עד שכל העוף מצופה ברוטב וירקות.
זהו! מוכן!
מגישים עם אורז לבן. אפשר לקשט עם קצת עירית.