5.1אלף
הדפסה
חזה עוף בטמפורה ברוטב סיני חריף
קוביות חזה עוף בציפוי טמפורה פריכה עם רוטב חריף - מתוק בסגנון סיני. מעולה למי שמחפש מנה פיקנטית ומעניינת שתעורר לו את בלוטות הטעם עם המון טעמים ומרקמים.
- זמן הכנה : 15 דקות
- זמן בישול : 20 דקות
- אלרגניים : ללא גלוטן
מרכיבים
- לחזה העוף
- חזה עוף - 1 שלם
- קורנפלור - 3 כפות גדושות
- ביצה - 1
- מלח - לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס - לפי הטעם
- שמן קנולה - לטיגון עמוק
- לרוטב החריף
- רוטב סרירצ'ה - כף (אפשר גם צ'ילי חריף) כמות הרוטב החריף תקבע את חריפות המנה. אז שימו לפי הטעם
- סוכר - רבע כוס
- קטשופ - 4 כפות
- חומץ - שליש כוס
- רוטב סויה - כף
- אבקת שום - חצי כפית
- מלח - קורט
- צ'ילי גרוס - כפית
- שומשום - לפי הצורך
הוראות הכנה
מכינים את קוביות העוף בטמפורה
- מנקים את חזה העוף משאריות שומן ועצמות.
- חותכים את חזה העוף לקוביות בגודל ביס ושמים בקערה.
- מוסיפים לקערה את המלח, הפלפל והקורנפלור.
- שוברים פנימה ביצה ומערבבים הכל בידיים עד שכל קוביות חזה העוף מצופות בבלילה.
- מחממים שמן קנולה בסיר או צ'יפסר.
- כשהשמן רותח - מכניסים בזהירות את קוביות חזה העוף המצופים - ומטגנים 5-6 דקות עד שהציפוי מתקשה ומתחיל להשחים קלות.
- מוציאים לנייר סופג.
מכינים את הרוטב החריף
- בזמן שקוביות חזה העוף מיטגנות - מערבבים היטב את כל מרכיבי הרוטב חוץ מהשומשום (מומלץ עם מטרפה).
- כשחזה העוף מוכן וממתין בנייר סופג - מחממים מחבת גדולה עם ציפוי מונע הידבקות על אש חזקה.
- כשהמחבת חם שופכים פנימה את הרוטב ומחכים שהוא יבעבע יפה.
- מוסיפים את חזה העוף בטמפורה פנימה.
- מקפיצים ומערבבים 2-3 דקות היטב עד שכל הרוטב נצמד לחזה העוף.
זהו! מוכן!
מגישים על אורז לבן ומפזרים מעל שומשום בנדיבות.