3.3אלף
הדפסה
חזה עוף בגריל עם ירקות מוקפצים ברוטב אסייתי
מנה בריאה במיוחד של חזה עוף בגריל שמקפיצים לאחר מכן עם ירקות ברוטב אסייתי טעים במיוחד. חזה העוף מקבל קודם צריבה על מחבת פסים, ולאחר מכן נחתך, מוקפץ ומבושל עם שלל ירקות טריים וטעימים למנה מזינה, טעימה ומוצלחת.
הרוטב נעשה עם "הוי סטיר" שהוא התחליף הכשר לרוטב צדפות האסייתי - וניתן למצוא אותו בכל סופר בעמדת הרטבים או העמדה האוריינטלית.
- זמן הכנה : 10 דקות
- זמן בישול : 10 דקות
- אלרגניים : ללא גלוטן
מרכיבים
- חזה עוף - 1
- קישוא - 2 בינוניים
- כרוב - שליש ראש
- פטריות - 6-7
- בצל - אחד בינוני
- פלפל אדום - 1 גדול
- פפריקה מתוקה - לפי הצורך
- מלח - לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס - לפי הטעם
- רוטב הוי סטיר - שליש כוס
- טבסקו - כפית (לאמיצים אפשר כף. למי שלא בעניין - כמה טיפות)
- שמן שומשום - חצי כפית
- שמן זית - 2 כפיות
הוראות הכנה
- מנקים ופורסים את חזה העוף במרכזו לשני חלקים (לשניצלים).
- חותכים את הקישואים, הפלפל והבצל לרצועות.
- קוצצים את הכרוב לרצועות.
- מורידים לפטריה את הרגל וחותכים כל ראש לרבעים.
- מחממים מחבת פסים ללא שמן (או טיפה ספריי שמן)
- כשמחבת חמה מניחים את חזה העוף על המחבת מפזרים פפריקה מתוקה מלח ופלפל.
- צולים דקה וחצי עד שהעוף מקבל קרום לבן וקצת פסים.
- הופכים ומפזרים על הצד השני מלח ופפריקה.
- כשגם הצד השני נעשה לבן עם פסים - מוציאים לצלחת. חזה העוף לא צריך להיות מוכן מבפנים בשלב הזה.
- מעבירים את נתחי חזה העוף לקרש חיתוך, חותכים לריבועים ומחזירים לצלחת.
- במחבת גדולה או ווק מחממים את שמן הזית.
- כשהשמן חם - מכניסים פנימה את כל הירקות ומקפיצים 2-3 דקות עד שהם מתחילים להפריש נוזלים.
- שופכים פנימה רוטב הוי סטיר ומערבבים.
- מוסיפים את חזה העוף, הטבסקו ושמן השומשום ומערבבים.
- מבשלים תוך ערבוב 7-8 דקות עד שחזה העוף מוכן לחלוטין.
זהו! מוכן!
להגיש כמו שהוא - או עם אורז לבן או נודלס.