4.4אלף
הדפסה
גיוזת עוף
גיוזת עוף היא גיוזה שממולאת כמובן בעוף טחון - אבל גם בדברים טובים כמו פטריות שיטאקי, ירקות ותבלינים. גיוזת עוף היא למעשה כיסן ממולא שעובר חצי טיגון - וחצי בישול בקיטור אדים. התוצאה כמובן טעימה שאין לתאר.
אל דאגה - אין צורך בכלים מיוחדים לצורך המאורע רק מחבת שיש לכם בשבילו מכסה מתאים. וכמובן - משטח עבודה רחב.
ההכנה לא מסובכת - אבל דורשת קצת מיומנות. אל דאגה - אם תעקבו אחרי ההוראות יצאו לכם גיוזות עוף של אלופים.
- זמן הכנה : 40 דקות
- זמן בישול : 20 דקות
- כמות : 25 גיוזות
מרכיבים
- בצק לגיוזה
- קמח - 2 כוסות
- מים - שלושת רבעי כוס
- מלח - רבע כפית
- מלית לגיוזת עוף
- עוף טחון - חצי קילו
- פטריות שיטאקי - חבילה (7-8 פטריות)
- כרוב לבן - כוס כרוב קצוץ
- בצל ירוק - 3 גבעולים
- גזר - 1
- אבקת שום - חצי כפית
- מלח - חצי כפית
- שמן שומשום - רבע כפית
- לבישול הגיוזה
- מים רותחים - לפי הצורך
- שמן קנולה - לפי הצורך
הוראות הכנה
מכינים את הבצק
- שמים את הקמח והמלח בקערה.
- מוסיפים את המים בהדרגה ולשים את הבצק עד שהוא נהיה גמיש ויציב.
- עוטפים את הבצק בניילון נצמד ונותנים לו לנוח חצי שעה.
מכינים את המלית
- מכינים את פטריות השיטאקי על פי ההוראות של השקית (השריה במים רותחים).
- כשהפטריות מוכנות - קוצצים אותן לקוביות קטנות.
- קוצצים את הבצל הירוק.
- קוצצים את הכרוב.
- חותכים את הגזר לרצועות דקות דקות וקוצצים לאורך של ס"מ.
- מערבבים את כל מרכיבי המלית בקערה יחד עם התבלינים והעוף הטחון.
מרכיבים את הגיוזה
- על משטח מקומח מרדדים את הבצק דק דק דק לעובי של מ"מ - 2. (מי שיש לו מכונת פסטה - מוזמן להשתמש בה)
- קורצים עיגולים בקוטר של 6 ס"מ.
- שמים כפית מלית במרכז על עיגול. (אני פשוט לוקח קצת בידיים ושם בלי למדוד - צריך להיות כמות יפה אבל לא הרבה מדי).
- סוגרים את העיגול לשניים ומהדקים בקצה.
- עושים צביטות של בצק (4-6 צביתות לאורך חצי העיגול) הצביטות יבטיחו שהבצק לא יפתח בבישול.
- חוזרים חלילה עד שנגמר המלית או הבצק (כמובן שמשאריות הבצק לשים ועושים עוד עיגולים)
- בסיר רחב ושטוח (או מחבת עם מכסה - עדיף שקוף) מחממים כף וחצי שמן. - מכינים בינתיים כלי עם מים רותחים.
- מכניסים גיוזות כך שלא יגעו אחת בשניה ומטגנים עד הזהבה משני הצדדים (2-3 דקות בכל צד).
- ברגע ששני הצדדים מוזהבים - שופים רבע כוס מים רותחים למחבת - ומיד סוגרים במכסה. מיד!
- מבשלים עד שהקיטור נעלם.
- פותחים את המכסה, הופכים את הגיוזות - שופכים עוד רבע כוס מים רותחים ומכסים שוב מיד.
- מבשלים עד שהמים נעלמים לגמרי.
- מוציאים.
- ממשיכים לבשל בצורה הזו (טיגון משני הצדדים ואידוי משני הצדדים) עד שנגמרות הגיוזות.
זהו! מוכן!