מתכונים קלים מתכוני עוף גיוזת עוף

גיוזת עוף

מאת אסף כהן
גיוזת עוף ופטריות שיטאקי

גיוזת עוף

על ידי 2 באוקטובר 2013

גיוזת עוף היא גיוזה שממולאת כמובן בעוף טחון - אבל גם בדברים טובים כמו פטריות שיטאקי, ירקות ותבלינים. גיוזת עוף היא למעשה כיסן ממולא שעובר חצי טיגון - וחצי בישול בקיטור אדים. התוצאה כמובן טעימה שאין לתאר.

אל דאגה - אין צורך בכלים מיוחדים לצורך המאורע רק מחבת שיש לכם בשבילו מכסה מתאים. וכמובן - משטח עבודה רחב.

ההכנה לא מסובכת - אבל דורשת קצת מיומנות. אל דאגה - אם תעקבו אחרי ההוראות יצאו לכם גיוזות עוף של אלופים.

  • זמן הכנה : 40 דקות
  • זמן בישול : 20 דקות
  • כמות : 25 גיוזות

מרכיבים



הוראות הכנה

מכינים את הבצק

  • שמים את הקמח והמלח בקערה.
  • מוסיפים את המים בהדרגה ולשים את הבצק עד שהוא נהיה גמיש ויציב.
  • עוטפים את הבצק בניילון נצמד ונותנים לו לנוח חצי שעה.

מכינים את המלית

  • מכינים את פטריות השיטאקי על פי ההוראות של השקית (השריה במים רותחים).
  • כשהפטריות מוכנות - קוצצים אותן לקוביות קטנות.
  • קוצצים את הבצל הירוק.
  • קוצצים את הכרוב.
  • חותכים את הגזר לרצועות דקות דקות וקוצצים לאורך של ס"מ.
  • מערבבים את כל מרכיבי המלית בקערה יחד עם התבלינים והעוף הטחון.

מרכיבים את הגיוזה

  • על משטח מקומח מרדדים את הבצק דק דק דק לעובי של מ"מ - 2. (מי שיש לו מכונת פסטה - מוזמן להשתמש בה)
  • קורצים עיגולים בקוטר של 6 ס"מ.
  • שמים כפית מלית במרכז על עיגול. (אני פשוט לוקח קצת בידיים ושם בלי למדוד - צריך להיות כמות יפה אבל לא הרבה מדי).
  • סוגרים את העיגול לשניים ומהדקים בקצה.
  • עושים צביטות של בצק (4-6 צביתות לאורך חצי העיגול) הצביטות יבטיחו שהבצק לא יפתח בבישול.
  • חוזרים חלילה עד שנגמר המלית או הבצק (כמובן שמשאריות הבצק לשים ועושים עוד עיגולים)
  • בסיר רחב ושטוח (או מחבת עם מכסה - עדיף שקוף) מחממים כף וחצי שמן. - מכינים בינתיים כלי עם מים רותחים.
  • מכניסים גיוזות כך שלא יגעו אחת בשניה ומטגנים עד הזהבה משני הצדדים (2-3 דקות בכל צד).
  • ברגע ששני הצדדים מוזהבים - שופים רבע כוס מים רותחים למחבת - ומיד סוגרים במכסה. מיד!
  • מבשלים עד שהקיטור נעלם.
  • פותחים את המכסה, הופכים את הגיוזות - שופכים עוד רבע כוס מים רותחים ומכסים שוב מיד.
  • מבשלים עד שהמים נעלמים לגמרי.
  • מוציאים.
  • ממשיכים לבשל בצורה הזו (טיגון משני הצדדים ואידוי משני הצדדים) עד שנגמרות הגיוזות.

זהו! מוכן!

הדפסה

בטח תשמחו להכין גם: