גולש עם כופתאות בצק (דאמפלינגס)
את התבשיל הבא הכירה לי אשתי בדרך מאוד יצירתית. לפני כמה שנים, סיפרה לי אשתי שאצלה במשפחה מי שהיה לו יומולדת היה יכול לבחור באותו יום מה תהיה הארוחה המשפחתית. והיא סיפרה שהיא תמיד בקשה מסבתא שלה שתכין גולש עם דאמפלינגס שזה מאכל מזרח אירופאי מסורתי של בשר גולש, פלפלים וכופתאות בצק. התבשיל מתובל מאוד כיאות למטבח המזרח אירופאי - טעים מאוד ומזין. את הסיפור היא סיפרה בצער כיוון שמאז שסבתא שלה נפטרה אבד המתכון שלה ומאז היא מתגעגעת לתבשיל. אז שינסתי מותניים, אימצתי אצבעות והפכתי את הרשת עד שמצאתי מתכון באתר בהונגרית המסקר את תרבות הונגריה ובאתר ניתן המתכון המקורי - ותודה לגוגל על התרגום. עשיתי בו קצת שינויים (שם השתמשו בחזיר) הכנתי לה בהפתעה - ולהפתעתה המתכון היה מדוייק כמעט לחלוטין. אז להנאתכם - המתכון:
- זמן הכנה : 30 דקות
- זמן בישול : 3h 30 min
מרכיבים
הוראות הכנה
אופן הכנת הגולש:
- חולטים את העגבניות במים רותחים ל - 5 דקות ומוציאים את הקליפה.
- חותכים את העגבניות לרוחב (כלומר מהצד ולא מהשפיץ) ועם כפית מוציאים את הגרעינים.
- חותכים את העגבניה לקוביות לא קטנות מדי (1*1) ושמים בקערה בצד.
- שוטפים את הפטריות מהאדמה והלכלוך ומורידים להם את קצה הרגל.
- חותכים את הפלפלים לרצועות בעובי ס"מ ושמים בקערה בצד.
- בסיר גדול עם תחתית עבה מחממים את שמן הקנולה.
- מטגנים את הבשר עד שהוא משנה את צבעו - ומוציאים אותו מהסיר לקערה.
- באותו השמן בסיר מטגנים את הבצל והפלפלים עד שהבצל נהיה שקוף.
- מוסיפים את השום ומטגנים עוד דקה תוך כדי ערבוב ומחזירים את הבשר פנימה.
- מוסיפים את הפפריקה ומערבבים.
- מוסיפים את המים (או הציר) עד לכיסוי הבשר, מוסיפים את העגבניה - ומביאים את הכל לרתיחה.
- מבשלים על אש נמוכה מאוד (שהתבשיל יבעבע קלות ולא יותר) כשעתיים. אם המים מתאדים מדי - הוסיפו עוד.
- מוסיפים את הפטריות יחד עם מלח ופלפל לפי הטעם ומערבבים.
- מבשלים עוד שעה וחצי עד שהבשר מתרכך לחלוטין.
- בינתיים - מכינים את הכופתאות.
אופן הכנת הכופתאות:
- שמים במיקסר את הקמח הביצים והמלח.
- תוך כדי ערבוב מוסיפים מעט מים עד שמתקבל בצק חלק.
- עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומניחים למנוחה לחצי שעה.
- אחרי חצי שעה מוציאים את הבצק מהמקרר.
- מרתיחים בסיר מים עם כפית שמן וכפית מלח.
- בעזרת 2 כפות מכניסים חתיכות בצק למים הרותחים.
- אחרי שכל הכופתאות במים - מביאים הכל לרתיחה חוזרת.
- אחרי שהמים רתחו - הכל מוכן ובעזרת מסננת מוציאים את הכופתאות.
עושים איחוד מרק הגולש לבין הכופתאות בקערה אחת, מוספים כף ומגישים ביום חורפי או סתם ככה.
בתאבון!