3.4אלף
הדפסה
מרק שקדים וקשיו
אמא שלי אוהבת להכין מרקי ירקות. זה טעים, זה קל להכנה וזה עדיף על פני כל מאכל אחר כשרעבים כך סתם באמצע היום. ולכן יש לה תמיד מרק ירקות במקרר. אבל לפעמים בא לה לשדרג אותו ונוחתת עליה מוזה - אז הנה השדרוג האחרון שהיא עשתה למרק ירקות - מרק שקדים ואגוזי קשיו. מרק שקדים ואגוזי קשיו היה כל כך מוצלח שמיד ביקשתי את המתכון כדי שתהנו גם.
- זמן הכנה : 30 דקות
- זמן בישול : 15 דקות
- אלרגניים : ללא גלוטן
מרכיבים
- מרק ירקות מוכן - 2 ליטר בערך
- שום כתוש - 2 שיניים
- שורש ג'ינג'ר - ס''מ שורש - לא חובה. מוסיף קצת עוקץ ומעשיר את הטעם.
- שקדים מולבנים - 2 שליש כוס
- אגוזי קשיו טבעיים - 2 שליש כוס
- מלח - לפי הטעם
- פלפל לבן - לפי הטעם (אפשר שחור אם אין)
- סוכר - כפית וחצי
- זרעי כוסברה טחונה - לפי הטעם
- כורכום - חצי כפית
- שמן זית - 2 כפות
- חמאה - 30 גרם (אפשר גם מחמאה)
- לקישוט
- שקדים מולבנים - קצוצים
הוראות הכנה
- מסננים כוס מהמרק המוכן לתוך קערה ומשרים בה את השקדים והקשיו למשך שעתיים.
- מי שרוצה לשים ג'ינג'ר - חותך אותו לקוביות קטנות.
- בסיר גדול ממיסים את החמאה.
- מוסיפים את שיני השום הכתושות והג'ינג'ר ומטגנים 30 שניות.
- מוסיפים את השקדים והקשיו.
- מוסיפים את שאר המרק בלי הירקות - כלומר רק הנוזלים של המרק.
- בעזרת בלנדר מוט טוב - טוחנים את הירקות, השקדים והקשיו עד שמקבלים מרקם חלק חלק.
- מוסיפים קצת זרעי כוסברה טחונים וכורכום.
- טועמים ומשפרים טעמים עם מלח, פלפל וסוכר.
- מביאים לרתיחה.
- מורידים אש לבינונית נמוכה (שישאר בעבוע קל) ומבשלים רבע שעה.
זהו! מוכן!
מגישים עם מעט שקדים קצוצים.