מרק שקדים וקשיו

מאת אסף כהן
מרק שקדים וקשיו

מרק שקדים וקשיו

על ידי 4 בפברואר 2015

אמא שלי אוהבת להכין מרקי ירקות. זה טעים, זה קל להכנה וזה עדיף על פני כל מאכל אחר כשרעבים כך סתם באמצע היום. ולכן יש לה תמיד מרק ירקות במקרר. אבל לפעמים בא לה לשדרג אותו ונוחתת עליה מוזה - אז הנה השדרוג האחרון שהיא עשתה למרק ירקות - מרק שקדים ואגוזי קשיו. מרק שקדים ואגוזי קשיו היה כל כך מוצלח שמיד ביקשתי את המתכון כדי שתהנו גם.

  • זמן הכנה : 30 דקות
  • זמן בישול : 15 דקות
  • אלרגניים :

מרכיבים



הוראות הכנה

  • מסננים כוס מהמרק המוכן לתוך קערה ומשרים בה את השקדים והקשיו למשך שעתיים.
  • מי שרוצה לשים ג'ינג'ר - חותך אותו לקוביות קטנות.
  • בסיר גדול ממיסים את החמאה.
  • מוסיפים את שיני השום הכתושות והג'ינג'ר ומטגנים 30 שניות.
  • מוסיפים את השקדים והקשיו.
  • מוסיפים את שאר המרק בלי הירקות - כלומר רק הנוזלים של המרק.
  • בעזרת בלנדר מוט טוב - טוחנים את הירקות, השקדים והקשיו עד שמקבלים מרקם חלק חלק.
  • מוסיפים קצת זרעי כוסברה טחונים וכורכום.
  • טועמים ומשפרים טעמים עם מלח, פלפל וסוכר.
  • מביאים לרתיחה.
  • מורידים אש לבינונית נמוכה (שישאר בעבוע קל) ומבשלים רבע שעה.

זהו! מוכן!

מגישים עם מעט שקדים קצוצים.

הדפסה

בטח תשמחו להכין גם: