מרק פטריות וגריסים
מרק פטריות וגריסים טעים ובריא המכיל מבחר עשיר של פטריות. מרק הפטריות משביע במיוחד וכמובן קל להכנה. מומלץ להכנה בימי חורף גשומים במיוחד כשמחפשים מנה מחממת, קלה, מהירה להכנה ומפנקת במיוחד!
- זמן הכנה : 20 דקות
- זמן בישול : 30 דקות
מרכיבים
- פטריות שמפניון - סלסלה
- פטריות יער - סלסלה - ניתן להשתמש גם בבייבי פורטובלו או פיופינו
- פטריות שיטאקי - 3 פטריות
- עדשים אדומות - כוס
- גריסי פנינה - כוס
- שיבולת שועל מהירת הכנה - חצי כוס
- בצל - 1
- מלח - לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס - לפי הטעם
- שמן זית - כף
- מים - 4 ליטר
הוראות הכנה
- משרים את פטריות השיטאקי במים רותחים ל20 דקות (על פי הוראות ההכנה שעל האריזה).
- קוצצים את הבצל.
- פורסים את פטריות השמפניון והיער לפרוסות.
- בסיר גדול מחממים את שמן הזית.
- מוסיפים את הבצל הקצוץ לשמן הזית ומטגנים עד שהוא נעשה שקוף.
- מוסיפים את הפטריות הקצוצות ומאדים עוד דקות מספר.
- קוצצים את פטריות השיטאקי המושרות ומוסיפים לסיר.
- מוסיפים את המים ואת העדשים והדגנים.
- מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כ-20 דקות עד שגריסי הפנינה רכים.
זהו! מוכן!
בתאבון!