3.5אלף
הדפסה
מרק פטריות וארטישוק
מרק פטריות וארטישוק הוא מרק מדהים לימי החורף הקרים. הוא טעים, עשיר ומשביע. מרק פטריות וארטישוק מוקרם בשמנת, מורכב מסוגים שונים של פטריות ואין ספק כי זה המרק שיעשה לכם את החורף.
מומלץ להשתמש רק בארטישוק טרי - כי ארטישוק קפוא נותן טעם חמצמץ וחבל.
- זמן הכנה : 20 דקות
- זמן בישול : 30 דקות
- אלרגניים : ללא גלוטן
מרכיבים
- פטריות שמפניון - סלסלה אחת
- פטריות יער - סלסלה
- ארטישוק - 3-4 טריים
- שיני שום - 2
- גבעולי סלרי - 2
- בצל - חצי
- מלח - לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס - לפי הטעם
- מיורן - כפית וחצי
- טימין טרי - 2 גבעולים
- יין לבן - שלוק וחצי
- צנוברים - לפי הרצון
- שמנת לבישול - 250 גרם
- פטריות פורצ'יני - 2 פטריות
- שמן זית - 2 כפות
- מים רותחים - ליטר וחצי
הוראות הכנה
- משרים את פטריות הפורצ'יני היבשות במים חמים 20 דקות עד שהן מתרככות.
- קוצצים את חצי הבצל.
- קוצצים את הסלרי.
- קוצצים את הפטריות.
- מפרידים בין עלי הארטישוק ללבבות. חותכים את לבבות הארטישוק לקוביות גסות. אנחנו לא נשתמש בעלים.
- מחממים בסיר גדול שמן זית ומטגנים עליו את הבצל הקצוץ עד שהוא נהיה חצי שקוף.
- מוסיפים את הסלרי ומטגנים עוד 2-3 דקות עד שהסלרי מתרכך.
- מוסיפים את לבבות הארטישוק הטריים ומבשלים עד שהם מתחילים להתרכך.
- מוסיפים את הפטריות הקצוצות, שיני השום, טימין (רק העלים - בלי הגבעול), מיורן ומבשלים עד שכל הנוזלים מתאדים.
- מוסיפים שלוק וחצי של יין לבן ומאדים עד שהיין נעלם.
- מוסיפים את המים החמים ומבשלים 25 דקות על אש בינונית.
- בינתיים אפשר להכין קרוטונים.
- לאחר 25 דקות - טוחנים את המרק עם בלנדר מוט עד שמתקבל מרקם חצי חלק (זה תמיד נחמד שיש חתיכות של פטריות על הכף).
- מוסיפים מיכל של שמנת לבישול, מבשלים עוד 5 דקות ומורידים מהאש.
- קצת לפני ההגשה מחממים במחבת יבשה צנוברים עד להשחמה.
זהו! מוכן! מגישים עם קרוטונים ועירית קצוצה.