מתכונים קלים מנות ראשונות לפסח מרק פטריות וארטישוק

מרק פטריות וארטישוק

מאת שובל אביטוב
מרק פטריות וארטישוק

מרק פטריות וארטישוק

על ידי 29 בדצמבר 2013

מרק פטריות וארטישוק הוא מרק מדהים לימי החורף הקרים. הוא טעים, עשיר ומשביע. מרק פטריות וארטישוק מוקרם בשמנת, מורכב מסוגים שונים של פטריות ואין ספק כי זה המרק שיעשה לכם את החורף.

מומלץ להשתמש רק בארטישוק טרי - כי ארטישוק קפוא נותן טעם חמצמץ וחבל.

  • זמן הכנה : 20 דקות
  • זמן בישול : 30 דקות
  • אלרגניים :

מרכיבים



הוראות הכנה

  • משרים את פטריות הפורצ'יני היבשות במים חמים 20 דקות עד שהן מתרככות.
  • קוצצים את חצי הבצל.
  • קוצצים את הסלרי.
  • קוצצים את הפטריות.
  • מפרידים בין עלי הארטישוק ללבבות. חותכים את לבבות הארטישוק לקוביות גסות. אנחנו לא נשתמש בעלים.
  • מחממים בסיר גדול שמן זית ומטגנים עליו את הבצל הקצוץ עד שהוא נהיה חצי שקוף.
  • מוסיפים את הסלרי ומטגנים עוד 2-3 דקות עד שהסלרי מתרכך.
  • מוסיפים את לבבות הארטישוק הטריים ומבשלים עד שהם מתחילים להתרכך.
  • מוסיפים את הפטריות הקצוצות, שיני השום, טימין (רק העלים - בלי הגבעול), מיורן ומבשלים עד שכל הנוזלים מתאדים.
  • מוסיפים שלוק וחצי של יין לבן ומאדים עד שהיין נעלם.
  • מוסיפים את המים החמים ומבשלים 25 דקות על אש בינונית.
  • בינתיים אפשר להכין קרוטונים.
  • לאחר 25 דקות - טוחנים את המרק עם בלנדר מוט עד שמתקבל מרקם חצי חלק (זה תמיד נחמד שיש חתיכות של פטריות על הכף).
  • מוסיפים מיכל של שמנת לבישול, מבשלים עוד 5 דקות ומורידים מהאש.
  • קצת לפני ההגשה מחממים במחבת יבשה צנוברים עד להשחמה.

זהו! מוכן! מגישים עם קרוטונים ועירית קצוצה.

הדפסה

בטח תשמחו להכין גם: