מרק עוף עם ירקות
מרק עוף עם ירקות - טעים, ריחני ומזין והעיקר: ללא אבקות מרק או תוספי טעם מלאכותיים. מרק עוף עם ירקות הוא מרק עשיר ביותר בזכות מגוון הירקות הטעימים שלו ששתורמים מטעמם הנפלא לנוזלי המרק, וחלקי העוף שמשלימים את הטעמים והופכים את המרק לתענוג חורפי של ממש.
את המרק ניתן לעשות עם כל חלק עוף שאתם רוצים. אם אתם רוצים גם לאכול את העוף - תשתמשו בכרעיים או חזה עוף. אם אתם רוצים את העוף רק למרכיבי הטעם - תשתמשו בחלקים זולים יותר כמו כנפיים או גרונות - ופשוט סננו אותם מהמרק לאחר הבישול. אבל אל תוותרו על העוף. התרומה שלו לטעם היא אדירה.
בסוף יהיו גם טיפים למי שרוצה להכין מרק עוף עם אטריות או להוסיף קניידלך.
- זמן הכנה : 15 דקות
- זמן בישול : 60 דקות
- אלרגניים : ללא גלוטן
מרכיבים
- עוף - קילו. כרעיים, שוקיים, ירכיים, גרונות, כנפיים, חזה עוף. מה שתרצו.
- גזר - 2 גדולים
- תפוחי אדמה - 3
- בצל - 2 בינוניים - קטנים
- גבעולי סלרי - 3 עם העלים.
- קישואים - 2 בינוניים
- פרסה - 1
- שורש פטרוזיליה - 2
- כרוב - שליש ראש
- שיני שום - 4-5 שיניים
- עלי דפנה - 3-4
- פלפל אנגלי - 10-12 גרגרים שלמים
- מלח - 2 כפות (ולפי הטעם)
- מים - 4.5 - 5 ליטר
הוראות הכנה
- שוטפים את העופות ומניחים בסיר.
- מקלפים את הגזר, תפוחי האדמה ושורש הפטרוזיליה.
- חותכים את הגזר, תפוחי האדמה, הקישוא ושורש הפטרוזיליה לחתיכות גסות. (כמה שיותר גס - יותר בריא).
- פורסים את הפרסה לעיגולים בעובי חצי ס"מ. (אם הפרסה ממש גדולה - חותכים לחצי ואז פורסים).
- מפרידים בין עלי הסלרי לגבעולים. את הגבעולים פורסים לחתיכות בעובי חצי ס"מ. ואת העלים קוצצים.
- מקלפים את הבצלים. אם הם קטנים (כאלה שאפשר לסגור עליהם אגרוף) מכניסים כמו שהם. אם הם גדולים - חותכים לרבעים.
- קוצצים את הכרוב דק דק דק.
- מכניסים את כל הירקות והעלים לסיר וממלאים מים עד שהכל מכוסה ויש לפחות ס"מ וחצי מקצה הסיר.
- מקלפים את השום - ומכניסים את השום יחד עם גרגרי הפלפל האנגלי למסננת תבלינים ומכניסים לסיר. אם אין לכם מסננת לתבלינים
- הכניסו את השום ישר לסיר, והחליפו את גרגרי הפלפל בפלפל שחור גרוס רגיל - ישר פנימה.
- מוסיפים את המלח.
- סוגרים את הסיר ומביאים לרתיחה.
- כשהסיר רותח מעבירים לאש בינונית - נמוכה (צריך להשאר ביעבוע קל) למשך שעה.
- לאחר שעה טועמים בזהירות ומתקנים תיבול.
מרק עוף עם ירקות בתוספת אטריות
- כשהמרק כבר מוכן - מוסיפים אטריות למרק (2 חופני אטריות יספיקו) ומבשלים עוד 7 דקות ללא מכסה.
מרק עוף עם ירקות בתוספת קניידלך
- מכניסים את כדורי הקניידלך כשהמרק מוכן - ומבשלים ללא מכסה עוד 10 דקות עד שהכדורים תפוחים ומוכנים.