מרק עדשים

מאת ויקה גורשטיין - בביוב
מרק עדשים

מרק עדשים

על ידי 16 בדצמבר 2013

מרק עדשים חם וטעים - מושלם ליום חורף קר. המרק משביע, קל להכנה וכמובן - מאוד טעים. מצוין לערב חורפי יחד עם לחם טעים או קרוטונים.

  • זמן הכנה : 2h 00 min
  • זמן בישול : 60 דקות
  • כמות : 6 מנות
  • אלרגניים :

מרכיבים



הוראות הכנה

  • קוצצים את הבצל.
  • מועכים את שיני השום (לא לכתוש - רק למעוך).
  • חותכים את תפוחי האדמה לקוביות.
  • גוררים את הגזר בפומפיה דקה.
  • מחממים את שמן הזית בסיר גדול.
  • כשהשמן חם מוסיפים את הבצל, השום והגזר ומטגנים עד שהבצל נהיה שקוף.
  • מוסיפים את קוביות תפוח האדמה וממשיכים בטיגון תוך ערבוב.
  • מוסיפים את העדשים והתבלינים.
  • מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה.
  • מבשלים כשעה עד שהעדשים ותפוחי האדמה מתרככים מאוד מאוד.
  • מורידים מהאש.
  • טוחנים את המרק בעזרת בלנדר מוט טחינה חלקית עד לקבלת מרק סמיך.

זהו! מוכן!

להגיש עם קרוטונים או לחם טרי.

הדפסה

בטח תשמחו להכין גם: