4.2אלף
הדפסה
מרק עדשים
מרק עדשים חם וטעים - מושלם ליום חורף קר. המרק משביע, קל להכנה וכמובן - מאוד טעים. מצוין לערב חורפי יחד עם לחם טעים או קרוטונים.
- זמן הכנה : 2h 00 min
- זמן בישול : 60 דקות
- כמות : 6 מנות
- אלרגניים : ללא גלוטן
מרכיבים
- עדשים ירוקות יבשות - כוס. שהושרו שעתיים במים
- שיני שום - 3
- תפוח אדמה - 1
- גזר - 1
- כמון - חצי כף
- קינמון - שמינית כפית
- פפריקה מתוקה - כף מחוקה
- מלח - לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס - לפי הטעם
- שמן זית - 2 כפות
- מים - 3 ליטר
הוראות הכנה
- קוצצים את הבצל.
- מועכים את שיני השום (לא לכתוש - רק למעוך).
- חותכים את תפוחי האדמה לקוביות.
- גוררים את הגזר בפומפיה דקה.
- מחממים את שמן הזית בסיר גדול.
- כשהשמן חם מוסיפים את הבצל, השום והגזר ומטגנים עד שהבצל נהיה שקוף.
- מוסיפים את קוביות תפוח האדמה וממשיכים בטיגון תוך ערבוב.
- מוסיפים את העדשים והתבלינים.
- מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה.
- מבשלים כשעה עד שהעדשים ותפוחי האדמה מתרככים מאוד מאוד.
- מורידים מהאש.
- טוחנים את המרק בעזרת בלנדר מוט טחינה חלקית עד לקבלת מרק סמיך.
זהו! מוכן!
להגיש עם קרוטונים או לחם טרי.