3.7אלף
הדפסה
מרק עגבניות ואורז
מרק עגבניות חם וטעים שיעשה לכם את החורף קצת יותר נעים. מרק עגבניות עם אורז זו ארוחה שלמה, משביעה ובריאה שיכולה בכיף לשמש כארוחת ערב טעימה לסגירת היום. קל מאוד להכין וכיף מאוד להכין מרק עגבניות ואורז אפילו באופן ספונטני.
- זמן הכנה : 15 דקות
- זמן בישול : 40 דקות
- אלרגניים : ללא גלוטן
מרכיבים
- עגבניות מרוסקות - 800 גרם (קופסת שימורים גדולה)
- כוסברה - חצי חבילה
- שיני שום - 6-7 שיניים
- בצל לבן - 1
- בצל אדום - 1
- כמון - כפית שטוחה
- סוכר - כף
- פפריקה מתוקה - כף
- מלח - לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס - לפי הטעם
- אורז לבן מבושל - סיר מכוס אורז
- שמן זית - 3 כפות
- שמן קנולה - 2 כפות
- מים - ליטר
הוראות הכנה
- קוצצים את הבצלים.
- קוצצים את הכוסברה.
- קוצצים את שיני השום - לא כותשים.
- מחממים בסיר גדול את שמן הקנולה ושמן הזית.
- מוסיפים את הבצלים ומטגנים עד שהם נהיים שקופים.
- מוסיפים את השום הקצוץ ומטגנים עוד דקה.
- מוסיפים את הכוסברה, הכמון והפפריקה המתוקה ומטגנים עוד 3-4 דקות.
- מוסיפים את העגבניות המרוסקות ומבשלים תוך ערבוב עוד 5 דקות.
- מוסיפים ליטר מים ומביאים את הכל לרתיחה.
- מוסיפים את הסוכר, המלח והפלפל השחור ומערבבים.
- מבשלים על אש קטנה 40 דקות (בינתיים מכינים את האורז הלבן).
- טועמים, מתקנים תיבול.
זהו! מוכן!
שמים כמות יפה של אורז ויוצקים עליה מרק.