מרק מינסטרונה
מרק מינסטרונה זהו מרק איטלקי עשיר בירקות, קטניות וטעם נהדר המוגש עם פסטה. מרק מינסטרונה הוא טעים, משביע ובריא מאוד. אז הנה לפניכם מתכון לסיר ענק של מרק מינסטרונה עשיר שהילדים אוהבים ושילווה אתכם כמה ימים!
כדאי לתכנן את ההכנה מבעוד מועד כי ההכנה ורשימת המרכיבים מאתגרת - אבל מתגמלת במיוחד!
אם חסר ירק מהרשימה או שמישהו במשפחה לא אוהב אפשר לותר או להחליף, המרק יוצא טעים בכל הרכב!
- זמן הכנה : 15 דקות
- זמן בישול : 55 דקות
- כמות : סיר מרק גדול במיוחד
מרכיבים
- בצל - אחד גדול או 3-4 בצלצלי שאלוט
- שום - שני שיניים
- שורש פטרוזיליה - 1
- גזרים - 3
- גבעולי סלרי - 3 עם העלים
- כרישה - 1
- כרוב לבן - רבע ראש
- תפוח אדמה - 1 (לא חובה)
- שעועית ירוקה - קפואה - כוס
- אפונה ירוקה - קפואה - כוס
- קישואים - 2. עדיף מסוג זוקיני (הירוקים כהים)
- שעועית לבנה - מבושלת - כוס (אפשר אדומה שחורה או לבנה אפשר קפואה או מקופסת שימורים אפילו במיץ עגבניות)
- ברוקולי - כמה פרחים
- פטריות - 4-5
- עלי מנגולד - 3-4 (אפשר גם קייל או תרד) - לא חובה אבל מאוד מומלץ
- עגבניות - 5 (אפשר עגבניות מקופסת שימורים)
- פסטה - כוס מהסוג האהוב עליכם - מומלץ פסטה מלאה
- טימין - 2 גבעולים
- אורגנו טרי - חופן עלים
- בזיליקום טרי - 4-5 עלים
- רסק עגבניות - קופסה קטנה (לא חובה)
- מלח - לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס - לפי הטעם
- שמן זית - שלוש כפות
- מים - לפי הצורך
הוראות הכנה
- קוצצים את הבצל. (אם משתמשים בשאלוט - חוצים לחצי)
- חותכים את שורש הפטרוזיליה לקוביות קטנות.
- חותכים את הגזר לקוביות קטנות.
- מפרידים את עלי הסלרי מהגבעול ושומרים בצד לסוף המתכון. את הגבעולים קוצצים.
- חותכים את הכרישה לחצאי טבעות.
- קוצצים את הכרוב.
- חותכים את תפוח האדמה לקוביות בינוניות.
- חותכים את הקישואים לרבעי עיגול.
- קוצצים את עלי המנגולד.
- חולטים את העגבניות (במידה ומשתמשים בעגבניות טריות) במים רותחים - קולפים אותן מהקליפה וקוצצים אותן. אם משתמשים בעגבניות משומרות - רק קוצצים.
- מחממים בסיר גדול את שמן הזית.
- מטגנים את הבצל עד שהוא נעשה שקוף ומוסיפים את השום וכל ירקות השורש (גזר, שורש פטרוזיליה, גבעולי הסלרי)
- אחרי כמה דקות של טיגון מוסיפים את שאר הירקות לפי הסדר שהם מופיעים ברשימת המצרכים ומקפיצים. אם משתמשים בירק קפוא מוסיפים אותו ממש בסוף.
- מוסיפים את השעועית היבשה.
- מוסיפים מים לכיסוי הירקות ועוד כמה ס״מ.
- מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם ואת עשבי התיבול.
- מביאים לרתיחה.
- מורידים לאש בינונית נמוכה (שישאר בעבוע קל) ומבשלים עד שהגזר, שהוא הירק הכי קשה במרק, מתרכך (בערך 35-40 דקות).
- מסירים במהלך הבישול קצף אם נוצר.
- מתקנים טעמים.
- מוסיפים את הפסטה ואת עלי הסלרי ששמרנו ממקודם ומבשלים עוד כמה דקות - עד שהפסטה מוכנה.
זהו! מוכן!
מומלץ להגיש עם מעט פרמז׳ן מגורד.