5.8אלף
הדפסה
מרק ירקות עם כרוב ועגבניות
מרק ירקות חם ועשיר שיחממם לכם את החורף! מרק עם מלא ירקות, מלא כרוב, קצת שעועית ועגבניות ועשיר בטעמים מטורפים שמוכן במהירות רבה ומאוד מאוד טעים!
במתכון אנחנו עושים שימוש בציר בקר - ניתן בהחלט להשתמש בציר קנוי או אבקת מרק פרווה - ואפילו בציר עוף או ירקות. פשוט לשים פחות מלח.
- זמן הכנה : 5 דקות
- זמן בישול : 30 דקות
- אלרגניים : ללא גלוטן
מרכיבים
- גזרים - 2 גדולים
- בצל - 1
- כרוב - 2 כוסות (בערך רבע ראש)
- קישואים - 2 יפים
- שעועית ירוקה עדינה - כוס (מהקפואים בסופר)
- שום כתוש - 2 שיניים
- ציר בקר - ליטר רותח (או תחליף בשרי או פרווה)
- מים רותחים - חצי ליטר
- אורגנו - חצי כפית
- בזיליקום - חצי כפית
- מלח - לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס - לפי הטעם
- רסק עגבניות - 2 כפות
- שמן קנולה - 2 כפות - אפשר ומומלץ להשתמש בספריי שמן בלבד
הוראות הכנה
- פורסים את הגזר לעיגולים.
- חותכים את הבצל לרצועות בעובי חצי ס"מ.
- קוצצים את הכרוב לרצועות בעובי חצי ס"מ לפחות.
- חותכים את הקישור לרבעים לאורך - ואז כל רבע חותכים לפרוסות בעובי של פחות מחצי ס"מ.
- מחממים את השמן בסיר גדול (מומלץ פשוט לרסס קצת את הדפנות והתחתית בספריי)
- כשהסיר חם מוסיפים את הגזר והבצל.
- מטגנים תוך ערבוב כ-5 דקות.
- מוסיפים את השום הכתוש - ומערבבים עוד חצי דקה.
- מוסיפים את ציר הבקר, רסק העגבניות, הכרוב הקצוץ, השעועית והתבלינים (שימו לב שאם השתמשתם בציר קנוי - קודם לטעום ורק אז להוסיף מלח - כי לרוב הם כר מלוחים מספיק)
- מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש לבינונית ומבשלים 5 דקות.
- מוסיפים את הקישואים.
- מערבבים ומבשלים עוד 10 דק'.
זהו! מוכן!
יש לכם מרק ירקות טעים ומשגע.