4.5אלף 
הדפסה
מרק גריסים, עדשים וירקות
לפעמים נדמה שאנחנו רוצים שיגיע החורף רק בשביל שנוכל להכין מרקים חמים וטעימים. אין מרק חורפי ומחמם יותר ממרק גריסים סמיך וטוב. ואם אנחנו מצרפים גם עדשים וירקות שורש - השמחה כפולה ומכופלת. כמו כל מרק קטניות - מומלץ להתחיל להכין אותו הרבה זמן מראש, כי הוא דורש בישול ארוך. אבל תאימנו לי - הוא שווה כל דקה של המתנה.
- זמן הכנה : 20 דקות
- זמן בישול : 3h 00 min
מרכיבים
- בצל - 1
- גבעולי סלרי - 2 ללא עלים
- בטטות - 2 קטנות
- תפוחי אדמה - 2 קטנים
- גזרים - 3
- עדשים כתומים - כוס
- גריסי פנינה - כוס
- מים - 7 כוסות
- רסק עגבניות - 150 גרם (קופסא קטנה וחצי)
- שמן קנולה - כף
- מלח - לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס - לפי הטעם
הוראות הכנה
- קוצצים את הבצל.
- מחממים בסיר גדול שמן קנולה.
- מטגנים את הבצל.
- קוצצים דק את גבעולי הסלרי ומוסיפים לבצל.
- חותכים את הגזרים לחצאי עיגולים ומוסיפים לבצל והסלרי.
- כשהגזר מתחיל להתרכך מוסיפים כ-7 כוסות מים.
- חותכים את הבטטות ותפוחי האדמה לקוביות ומוסיפים לסיר.
- שוטפים היטב את הגריסים והעדשים ומוסיפים לסיר.
- מוסיפים מלח, פלפל ו3 כפות גדושות רסק עגבניות ומביאים לרתיחה.
- מבשלים על אש בינונית בסיר מכוסה חלקית כשעתיים-שלוש, עד שהמרק מסמיך מאוד והופך לנזיד.
ניתן לקצר את הבישול מרגע שהירקות מוכנים, תלוי כמה סמיך תרצו שהמרק יהיה.
זהו! מוכן!
להגיש חם ביום גשום.