מרק בצל צרפתי ביין אדום
בחורף - אין כמו מרק בצל סמיך וטוב בשביל לחמם את הגוף והנפש. מרק בצל צרפתי ביין אדום הוא בדיוק מה שאתם צריכים - בעיקר אם מוסיפים לו גבינה צהובה מוקרמת וקרוטונים. את המתכון הבא קיבלתי משף צרפתי, שמושל ביד רמה על מסעדה נהדרת בפרברי פריז, והוא פשוט נהדר. זהו מרק בצל צרפתי קלאסי על בסיס יין אדום וציר בקר, והבצל של המרק מקבל טיגון ארוך ארוך והופך למתוק, שחום ונפלא - מה שהופך אותו לכהה כהה וסמיך - בניגוד למרק הבצל האיטלקי שבד"כ יתבסס על יין לבן - וצבעו יהיה בהיר.
לשומרי הכשרות - מצויינים ברשימת הרכיבים כל התחליפים הנחוצים.
- זמן הכנה : 20 דקות
- זמן בישול : 60 דקות
מרכיבים
- בצל - קילו
- שום כתוש - שן אחת
- יין אדום - כוס
- ציר בקר - ליטר וחצי רותחים (או ליטר וחצי מים רותחים עם אבקת מרק בשר - מותר גם פרווה)
- חמאה - 50 גרם (או מחמאה)
- סוכר חום - כף
- קמח - 3 כפות גדושות
- אגוז מוסקט - קורט
- מלח - לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס - לפי הטעם
- שמן קנולה - כף
- להגשה
- גבינה צהובה - פתיתים - חופן לכל מנה
- קרוטונים
הוראות הכנה
- מקלפים את הבצלים ומנקים אותם משאריות אדמה.
- חותכים את הבצלים לחצאי פרוסות - ומפרידים את הפרוסות לשכבות שכבות.
- בסיר יציקה עבה ורחב ממיסים את החמאה ומוסיפים כף שמן קנולה.
- כשכל החמאה נמסה - מכניסים את כל הבצל פנימה. הוא יתפוס את רוב הסיר - אבל אל דאגה, הוא יצטמק מאוד מאוד.
- נותנים ערבוב וטיגון קל, מנמיכים את האש לאש בינונית - נמוכה וסוגרים את הסיר עם מכסה.
- נותנים לבצל להיטגן כשכל כמה דקות פותחים את המכסה ומערבבים את הבצל עם כף עץ.
- מטגנים כך עד שהבצל מקבל צבע חום כהה כהה (לא כשהוא מתחיל להשחים - אלא ממש בסוף ההשחמה).
- מוסיפים את הקמח - ומטגנים תוך ערבוב עד שכל הקמח משחים גם הוא. חלק מהקמח ידבק לתחתית הסיר - לא נורא.
- מוסיפים את ציר הבקר הרותח. המרק מיד יתחיל לבעבע וכעת עם כף עץ אנחנו נערבב טוב טוב - ונגרד את כל מה שנדבק לתחתית הסיר. זו פעולה חשובה ביותר כיוון שהחלק שנדבק לתחתית הסיר אלו רכיבים עם המון המון טעם. במטבח הצרפתי פעולה זו נקראת "דה גראסאז'" - והיא נעשית כמעט בכל תבשיל.
- מוסיפים את כוס היין ומערבבים.
- מוסיפים את הסוכר, אגוז המוסקט, המלח והפלפל ומערבבים.
- מוסיפים את שן השום הכתושה.
- מביאים לרתיחה.
- מנמיכים לאש בינונית - נמוכה (שיהיה רק בעבוע קליל) ומבשלים 20 דקות.
זהו! מוכן.
לפני ההגשה מוסיפים פתיתי גבינה צהובה וקרוטונים (עדיף תוצרת בית).