מתכונים קלים מרקים מרק אפונה עם קבנוס

מרק אפונה עם קבנוס

מאת אסף כהן
מרק אפונה עם קבנוס

מרק אפונה עם קבנוס

על ידי 16 בנובמבר 2011

הכי כיף בחורף זה מרק סמיך וטוב. ואם יש בו גם בשר – החגיגה בכלל גדולה. אז לפניכם מתכון מעולה למרק אפונה עם קבנוס שיחמם אתכם בימים הקשים של החורף. למרות שאנחנו עושים שימוש במתכון באפונה יבשה אין צורך להשרות אותה לפני הבישול - רק לשטוף אותה היטב. שימו לב כי משך הכנת המרק הוא ארוך מאוד, אז קחו הערכו מראש - ובכל מקרה מדובר במתכון פשוט מאוד להכנה ורוב הזמן הסיר מונח על האש ואפשר לחזור לשמיכה להתכרבל עד המרק מוכן...

מרכיבים



הוראות הכנה

  • שוטפים ומסננים את האפונה טוב טוב טוב (יש על האפונה מלא ג'יפה וצריך לשטוף ממש ממש טוב)
  • שמים בסיר עם מלא מים. מביאים הכל לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה - בינונית עד שהאפונה מתרככת (כלומר – עד ששמים אותה על מזלג – מועכים והיא עוברת בלי התנגדות את השיניים) – עניין של שעתיים לפחות. תוך כדי בישול האפונה מבצעים את פעולת ה"כיפוי" (כלומר מוציאים עם כף את הקצף המבאס שנוצר על המים). במידה והמים מתאדים (מה שסיר שיקרה) מוסיפים עוד מים פושרים עד חמים – ובשום אופן לא מים קרים.
  • תוך כדי שהאפונה מתרככת לה לאיטה חותכים את שאר הירקות:
  • חותכים את תפוחי האדמה לקוביות קטנות של חצי ס"מ.
  • קוצצים את הבצל קטן.
  • קוצצים את הגזר.
  • ואם עוד לא חתכתם את הקבנוס – זה הזמן.
  • קוצצים או כותשים את שיני השום.
  • כשהאפונה מוכנה מכבים את האש – ומסננים במסננת.
  • מחממים בסיר גדול את השמן.
  • מטגנים את הבצל, תפוחי האדמה, הגזר והקבנוס עד שהבצל נהיה שקוף (עניין של 4-5 דקות) – תוך כדי ערבוב.
  • מוסיפים את השום ומטגנים עוד דקה – שתיים.
  • מוסיפים את התבלינים.
  • מוסיפים את הקמח ומטגנים תוך ערבוב עד שהקמח משחים וכל העסק נהיה עיסתי.
  • מוסיפים 2 כוסות מים קרים ומערבבים טוב טוב תוך כדי גירוד המשקעים מהקרקעית.
  • מוסיפים את האפונה - ומוסיפים עוד מים עד לכיסוי ועוד קצת.
  • מביאים לרתיחה הכל לרתיחה ומבשלים בערך חצי שעה עד להסמכה של המרק על אש בינונית נמוכה – כשכל הזמן יש בעבוע.

זהו, המרק מוכן. מגישים עם המון קרוטונים.

 

הדפסה

בטח תשמחו להכין גם: