מתכונים קלים מתכוני בשר טורטייה מגולגלת עם צ'ילי קון קארנה וסלסה

טורטייה מגולגלת עם צ'ילי קון קארנה וסלסה

מאת שובל אביטוב

טורטייה מגולגלת עם צ'ילי קון קארנה וסלסה

על ידי 29 במאי 2013

טורטייה במילוי צ'ילי קון קארנה זה רעיון מצויין למי שרוצה לגוון את ארוחת הערב שלו - ומחפש פתרון קליל וכייפי. הצ'ילי קון קארנה מגולגל בטורטייה יחד עם ירקות סלסה טריים ומרעננים. שמשלימים את החוויה לתענוג מושלם.

מומלץ להכין כשיש אורחים - אחלה תעסוקה ועניין לערב. פשוט לשים כל תוספת בקערה נפרדת ולתת לאורחים לגלגל איך שהם רוצים...

מרכיבים



הוראות הכנה

  • קוצצים דק את הבצל והשום.
  • מחממים בסיר את שמן הזית ומוסיפים את הבצל והשום.
  • מטגנים עד הזהבה של הבצל.
  • מוסיפים את הבשר ומערבבים טוב טוב טוב עד שהבשר מתייבש מכל הנוזלים, מקפידים לערבב כל הזמן שהבשר לא יידבק ויישרף.
  • כשהבשר יבש מוסיפים את היין הלבן, וממשיכים לבשל עד שכל הנוזלים מתאדים.
  • מוסיפים את השעועית הלבנה עם הרוטב (לא חייבים את כל הקופסא - לפי הטעם).
  • מוסיפים רסק עגבניות עם קצת מים ומערבבים טוב.
  • מנמיכים לאש בינונית ומחכים שהנוזלים יתאדו קצת (לא להגיע לייבוש מלא!)
  • מוכן? יופי, לתת לסיר להצטנן קצת ובינתיים מכינים את התוספות:
  • חותכים חסה לרצועות דקות וארוכות, את העגבניות לקוביות קטנות ואת הצ'ילי קוצצים דקדקדק. אפשר לערבב את הצ'ילי עם העגבניות או בנפרד כדי לשלוט בחריפות.
  • את הבצל הירוק חותכים איך שבא לכם.
  • רעבים? מתחילים:
  • מחממים את הטורטיות על מחבת פסים כדי שייקבלו קצת חריכה מכל צד.
  • את כל התוספות שמים ברבע של הטורטייה כדי שיהיה נוח לגלגל.
  • בשר, חסה, עגבניה, צ'ילי ובשר ירוק.

מגלגלים מהדקים חותכים באמצע ואוכלים.
וכמובן לא לשכח צ'ייסר טקילה לפני אחרי או באמצע... והבירות כמובן - מקסיקניות בלבד.
בתיאבון!
 

הדפסה

בטח תשמחו להכין גם: