12.7אלף
הדפסה
תבשיל כרוב עם בשר ברוטב עגבניות
תבשיל כרוב ובשר ברוטב עגבניות זה כמו כרוב ממולא - רק יותר קל וטעים בטירוף. מבשלים הכל בסיר אחד, בלי יותר מדי הקפדה והתעסקות - ומקבלים תבשיל טעים נורא, משביע מאוד - שפשוט אי אפשר להפסיק לאכול!
- זמן הכנה : 10 דקות
- זמן בישול : 45 דקות
- אלרגניים : ללא גלוטן
מרכיבים
- בשר טחון - חצי קילו
- כרוב לבן - ראש אחד (בערך קילו)
- בצל - 1 בינוני - גדול
- פלפל אדום - 1
- רסק עגנביות - 200 גרם
- מלח - לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס - לפי הטעם
- מים - 2 כוסות
- שמן זית - 2 כפות
הוראות הכנה
- חותכים את הבצל לקוביות גסות.
- פורסים את הכרוב לפרוסות עבות (בערך ס"מ אחד)
- חותכים את הפלפל לקוביות גסות.
- מחממים בסיר רחב ושטוח את שמן הזית.
- כשהשמן חם מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהבצל מתחיל להשחים.
- מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים תוך ערבוב עד שהבשר משנה את צבעו לחלוטין.
- מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם (אל תתקמצנו - הכרוב אוהב הרבה מלח ופלפל)
- מוסיפים את רסק העגבניות והמים ומערבבים היטב.
- מוסיפים את הפלפל האדום.
- מביאים לרתיחה.
- כשהכל מבעבע - מוסיפים את הכרוב - גם אם האו יוצר גבעה ענקית מעל - זה בסדר. הכרוב קמל ומתכווץ מאוד בזמן הבישול.
- משאירים על אש גבוהה ומבשלים 10 דקות כשמדי פעם מערבבים בעדינות.
- כשהכרוב מתחיל להתכווץ - ממשיכים לבשל ולערבב במשך 45 דקות לפחות עד שהכרוב ממש מתרכך.
זהו! מוכן!
מגישים על אורז לבן.