4.3אלף 
הדפסה
תבשיל פתיתים עם בשר טחון וירקות
אחד הדברים הראשונים שמסבירים לך כשאתה לומד להכין אוכל גורמה - זה שכל המרכיבים צריכים להיות חתוכים באותה שיטת חיתוך, והמראה צריך להיות אחיד. אז מזל שהמנה הבאה היא לא מנת גורמה - אלא מנה משפחתית עשירה וטעימה. תבשיל פתיתים עם בשר טחון וירקות הוא לא רק טעים - אלא גם נראה נפלא. אז נכון, אפשר לחתוך את כל הירקות אותו הדבר - אבל תאמינו לי, תעקבו אחרי ההוראות ויצא לכם תבשיל מעולה של פתיתים עם בשר טחון וירקות - וזה יקח לכם פחות מחצי שעה...
- זמן הכנה : 5 דקות
- זמן בישול : 15 דקות
- כמות : 6 מנות
מרכיבים
- בשר טחון - חצי קילו
- פתיתים - 3 כוסות - רצוי מכמה צורות של פתיתים
- גזרים - 2
- קישוא - 1 בינוני
- בצל - 1 בינוני
- פלפל אדום - 1
- אפונה - קפואה - שליש כוס
- פפריקה מתוקה - כף וחצי
- כמון - חצי כף
- מלח - לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס - לפי הטעם
- מים רותחים - 4 כוסות
- שמן קנולה - 4 כפות
הוראות הכנה
- חותכים את הבצל לחצי קשתות.
- פורסים את הגזרים לעיגולים דקים (פחות מחצי ס"מ)
- חותכים את הקישואים למקלות.
- חותכים את הפלפלים לקוביות קטנות (אפשר גם להשאיר מקלות).
- מחממים את השמן בסיר רחב.
- כשהשמן חם - מכניסים את הבצל והגזרים ומטגנים כמה דקות עד שהזהב מתחיל להזהיב והגזר מתחיל להתרכך.
- מכניסים את הפלפלים ומטגנים עוד דקה.
- מכניסים את הקישואים ומטגנים עוד דקה.
- מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים תוך כדי ערבוב עד שהבשר משנה את צבעו לחלוטין.
- מכניסים את הפתיתים ומטגנים עוד 2 דקות תוך כדי ערבוב.
- מוסיפים את הפפריקה המתוקה, הכמון, המלח והפלפל.
- מוסיפים את המים הרותחים והאפונה.
- מערבבים היטב ומביאים לרתיחה.
- כשהכל רותח - מנמיכים את האש לאש נמוכה וסוגרים את הסיר עם מכסה.
- מבשלים 7 דקות - פותחים את הסיר, נותנים ערבוב יפה יפה וסוגרים לעוד 3 דקות.
- מורידים מהאש.
זהו! מוכן.
בתאבון!