3.4אלף 
הדפסה
שקשוקת קציצות וחומוס
מכירים את זה שאתם מכינים כמות ענקית של קציצות לשבת ובסוף הארוחה נשארת כמות קטנה של קציצות? אז הנה פתרון מעולה לשאריות של הקציצות - שקשוקת קציצות וחומוס. רוטב עגבניות סמיך ופיקנטי, גרגרי חומוס רכים וטעימים - קציצות עסיסיות וביצים. מה יותר טוב מזה? מצויין כארוחה קלה למוצאי שבת - ואז גם תוקפים את שאריות החלה או ליום ראשון בערב - ואפילו סתם כך כארוחת צהריים מהירה.
- זמן הכנה : 5 דקות
- זמן בישול : 35 דקות
- כמות : מנה אחת גדולה או 2 קטנות
מרכיבים
- קציצות בשר - 3-4 קציצות לא ענקיות
- ביצים - 2
- עגבניות - 2 בשלות
- פלפל אדום - 1
- פלפל שאטה - 1 קטן (לא חובה
- בצל - 1 קטן
- גרגרי חומוס מבושלים - חצי כוס (משימורים או קפואים)
- רסק עגבניות - 100 גרם
- פפריקה מתוקה - כפית גדושה
- פלפל שחור גרוס - לפי הטעם
- מלח - לפי הטעם
- פפריקה חריפה - חצי כפית
- אבקת שום - כפית
- כמון - חצי כפית
- מים - לפי הצורך
- כוסברה טריה - כף קצוצה
- שמן קנולה - 3 כפות
הוראות הכנה
- חותכים את הבצל גס.
- חותכים את העגבניות לקוביות גסות
- חותכים את הפלפלים לקוביות גסות.
- חותכים את הקציצות לרבעים.
- מחממים במחבת קטנה-בינונית (רצוי מחבת יציקה ייעודית לשקשוקה) שמן קנולה.
- כשהשמן רותח - מכניסים את הבצל ומטגנים אותו עד שהוא נהיה שקוף.
- מוסיפים את הפלפל האדום ומטגנים עד שהבצל משחים והפלפל מתרכך.
- מוסיפים את העגבניות וחתיכות הקציצות ומטגנים תוך ערבוב עד שהעגבניות מתרכוך ומסיימות להפריש את הנוזלים.
- מוסיפים את התבלינים.
- מוסיפים את רסק העגבניות ומערבבים.
- מוסיפים מים - אני בד"כ לוקח את הקופסא של רסק העגנביות וממלא אותה פעם ורבע וזה מספיק.
- מביאים לרתיחה.
- מוסיפים את גרגרי החומוס ומערבבים.
- מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה 10 דקות עד שעה עם מכסה. כמה זמן שיש לכם. כל המרבה הרי זה משובח.
- פותחים את המכסה, שוברים פנימה את הביצים בשני הצדדים של המחבת.
- מבשלים 2 דקות על אש גבוהה עד שמתחיל להיווצר לבן של החלבון.
- עם כף מערבבים קלות את החלבון עם רוטב השקשוקה - נזהרים לא לפוצץ את הצהוב.
- מפזרים את הכוסברה וסוגרים את המחבת שוב.
- מבשלים 2-10 דקות עם מכסה עד שהצהוב ברמת הקשיות שאתם אוהבים.
זהו! מוכן!
מגישים עם חלה טריה.