מתכונים קלים מתכוני בשר שקשוקת קציצות וחומוס

שקשוקת קציצות וחומוס

מאת אסף כהן
שקשוקת קציצות וחומוס

שקשוקת קציצות וחומוס

על ידי 2 בנובמבר 2014

מכירים את זה שאתם מכינים כמות ענקית של קציצות לשבת ובסוף הארוחה נשארת כמות קטנה של קציצות? אז הנה פתרון מעולה לשאריות של הקציצות - שקשוקת קציצות וחומוס. רוטב עגבניות סמיך ופיקנטי, גרגרי חומוס רכים וטעימים - קציצות עסיסיות וביצים. מה יותר טוב מזה? מצויין כארוחה קלה למוצאי שבת - ואז גם תוקפים את שאריות החלה או ליום ראשון בערב - ואפילו סתם כך כארוחת צהריים מהירה.

  • זמן הכנה : 5 דקות
  • זמן בישול : 35 דקות
  • כמות : מנה אחת גדולה או 2 קטנות

מרכיבים



הוראות הכנה

  • חותכים את הבצל גס.
  • חותכים את העגבניות לקוביות גסות
  • חותכים את הפלפלים לקוביות גסות.
  • חותכים את הקציצות לרבעים.
  • מחממים במחבת קטנה-בינונית (רצוי מחבת יציקה ייעודית לשקשוקה) שמן קנולה.
  • כשהשמן רותח - מכניסים את הבצל ומטגנים אותו עד שהוא נהיה שקוף.
  • מוסיפים את הפלפל האדום ומטגנים עד שהבצל משחים והפלפל מתרכך.
  • מוסיפים את העגבניות וחתיכות הקציצות ומטגנים תוך ערבוב עד שהעגבניות מתרכוך ומסיימות להפריש את הנוזלים.
  • מוסיפים את התבלינים.
  • מוסיפים את רסק העגבניות ומערבבים.
  • מוסיפים מים - אני בד"כ לוקח את הקופסא של רסק העגנביות וממלא אותה פעם ורבע וזה מספיק.
  • מביאים לרתיחה.
  • מוסיפים את גרגרי החומוס ומערבבים.
  • מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה 10 דקות עד שעה עם מכסה. כמה זמן שיש לכם. כל המרבה הרי זה משובח.
  • פותחים את המכסה, שוברים פנימה את הביצים בשני הצדדים של המחבת.
  • מבשלים 2 דקות על אש גבוהה עד שמתחיל להיווצר לבן של החלבון.
  • עם כף מערבבים קלות את החלבון עם רוטב השקשוקה - נזהרים לא לפוצץ את הצהוב.
  • מפזרים את הכוסברה וסוגרים את המחבת שוב.
  • מבשלים 2-10 דקות עם מכסה עד שהצהוב ברמת הקשיות שאתם אוהבים.

זהו! מוכן!

מגישים עם חלה טריה.

הדפסה

בטח תשמחו להכין גם: