10.2אלף 
הדפסה
קציצות בשר עם תפוחי אדמה ברוטב עגבניות
תבשיל קציצות בשר עם תפוחי אדמה ברוטב עגבניות הוא למעשה ארוחה שלמה בסיר אחד. מכינים את הקציצות, ומבשלים אותן יחד עם תפוחי האדמה ומקבלים מעדן טעים ומשביע במיוחד.
מרכיבים
- לקציצות
- בשר טחון - חצי קילו
- בצל - 1
- כוסברה - חצי צרור
- שיני שום - 3 שיניים
- ביצה - 1
- פירורי לחם - 2 כפות גדושות
- פפריקה מתוקה - כף
- כמון - חצי כפית
- מלח - לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס - לפי הטעם
- שמן קנולה - לטיגון
- לרוטב
- תפוחי אדמה - 5 גדולים או 10 קטנים
- רסק עגבניות - 200 גרם
- מלח - לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס - לפי הטעם
- פפריקה מתוקה - כף
- מים - לפי הצורך
- שמן זית - כף
הוראות הכנה
- שמים במעבד מזון את הבצל, השום והכוסברה וטוחנים להם את הצורה.
- מעבירים את התערובת המעובדת לקערה ומוסיפים את שאר מרכיבי הקציצות (פרט לשמן קנולה).
- לשים היטב בידיים ומניחים בצד למנוחה.
- מקלפים את תפוחי האדמה וחותכים לקוביות קטנות יחסית.
- מחממים סיר גדול עם מעט שמן זית.
- מוסיפים את רסק העגבניות ומטגנים תוך ערבוב 2-3 דקות.
- מוסיפים מים עד לרמת הסמיכות הרצויה. בערך כוס וחצי.
- מוסיפים את התבלינים ואת תפוחי האדמה ומביאים לרתיחה.
- כשהכל רותח, מנמיכים את האש ונותנים לתבשיל להתבשל לאיטו.
- מחממים מחבת גדולה עם שמן קנולה.
- כשהשמן חם - לוקחים חופן מתערובת הבשר, יוצרים קציצות פחוסות ומניחים בשמן.
- מטגנים את הקציצות מ2 הצדדים עד להשחמה. (זה בסדר אם הבפנים של הקציצה לא יהיה מוכן עד הסוף - הן נכנסות לבישול ברוטב).
- כשהקציצות מוכנות - מוציאים לנייר סופג.
- מוסיפים את הקציצות לסיר רוטב המתבשל ודואגים שהרוטב יכסה את כל הקציצות.
- מבשלים על אש בינונית 20-25 דקות עד שתפוחי האדמה רכים ונגיסים.
זהו! מוכן!
מגישים על אורז לבן או בפני עצמן.
מומלץ במיוחד להגיש בסעודה עם חלה טובה לניגוב הרוטב.