4.4אלף 
הדפסה
קציצות בשר טחינה ופלפל אדום
קציצות בשר טעימות מאוד עם שילוב מפתיע ומרענן בין טחינה גולמית, פלפל אדום ושום. מעולה לשבתות וחגים. הקציצות מהירות ופשוטות להכנה, עסיסיות וטעימות. מומלץ להשתמש במתכון זה בסכין טובה - כי צריך לקצוץ הכל קטן קטן קטן. הקציצות הללו מעולות גם לקבב למנגל - מכינים את כל השלבים - ובמקום לטגן מניחים על רשת מעל גחלים לוהטות.
- זמן הכנה : 45 דקות
- זמן בישול : 10 דקות
- כמות : 20 - 25 קציצות
מרכיבים
- בשר טחון - חצי קילו
- בצל - אחד
- פלפל אדום - אחד
- שיני שום - 3
- טחינה גולמית - כף - עדיף משומשום מלא
- ביצה - 1
- פפריקה מתוקה - כף
- אורגנו - כף
- זרעי כוסברה טחונים - כף (לא חובה)
- צ'ילי גרוס - חצי כפית
- מלח - לפי הטעם (פחות מבד''כ כי הטחינה מוסיפה מליחות)
- פלפל שחור גרוס - לפי הטעם
- פרורי לחם - 3 כפות
- שמן זית - כף
- שמן קנולה - לטיגון
הוראות הכנה
- קוצצים את הפלפל האדום והבצל קטן קטן קטן קטן קטן. ממש לגודל מניאטורי. מילימטר על מילימטר. להשקיע - זה ישתלם. לא מומלץ להשתמש במעבד מזון - אנחנו רוצים את הירקות קצוצים ולא נוזליים...
- אותו הדבר עושים לשיני השום. מועכים אותן עם גב הסכין - וקוצצים להם את הצורה קטן קטן קטן.
- מכניסים לקערה את כל החומרים (פרט לשמן הקנולה) ולשים הכל בידיים עד שיש תערובת אחידה.
- מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה.
- מוציאים - ובידיים לחות יוצרים כדורים פחוסים בצורת קציצה בגודל כף היד.
- מחממים מחבת גדולה עם חצי ס"מ שמן קנולה.
- מטגנים את הקציצות להשחמה משני הצדדים - שימו לב. בגלל הטחינה - הקציצות לא ישחימו מאוד מאוד אלא ישארו קצת בהירות.
- מוציאים לנייר סופג.
זהו! מוכן!
להגיש עם פתיתים, אורז, ומנת ירק.