3.8אלף 
הדפסה
קציצות בשר וירקות ברוטב עגבניות
קציצות בשר עם ירקות הן קציצות עשירות מאוד וטעימות מאוד. קציצות הבשר הן קלילות ואווריריות ומכילות הרבה ירקות וטעמים ולאחר טיגון קצר מתבשלות ברוטב עגבניות שהופך הכל לארוחה משובחת במיוחד.
- זמן הכנה : 45 דקות
- זמן בישול : 25 דקות
- כמות : 15 - 20 קציצות
מרכיבים
- לתערובת קציצות הבשר
- בשר טחון - חצי קילו
- גזר - 1
- בצל - 1 קטן
- פלפל אדום - 1
- עגבניה - 1
- קמח - 2 כפות
- פפריקה מתוקה - כף
- אבקת שום - כפית
- מלח - לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס - לפי הטעם
- מי סודה - 2 כפות
- שמן זית - 2 כפות
- לרוטב עגבניות
- רסק עגבניות - 200 גרם
- בצל - 1
- שום כתוש - 2 שיניים
- מים רותחים - חצי ליטר
- מלח - לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס - לפי הטעם
- שמן זית - 3 כפות
- מרכיבים נוספים
- קמח - לפי הצורך
- שמן קנולה - לפי הצורך
הוראות הכנה
- קוצצים את הבצל, הפלפל והעגבניה דק דק דק. מומלץ להשתמש במעבד מזון או סלייסר טוב. להשתדל שלא יהפוך לממרח - רק לקצוץ היטב.
- לסחוט היטב מנוזלים (מומלץ לשים במסננת צפופה ללחוץ את התערובת על הדפנות עד שאין נוזלים) ושמים בקערה.
- את הגזר מקלפים ומגרדים על החלק הדק של הפומפיה. גם אותו סוחטים היטב ושמים בקערה.
- מוסיפים את שאר המרכיבים של תערובת הבשר.
- לשים היטב בידיים עד שמתקבלת תערובת אחידה - ומכניסים למקרר לחצי שעה. (בינתיים אפשר להכין אורז לבן שישמש כתוספת)
- כמה דקות לפני שהבשר צריך לצאת מהמקרר מתחילים להכין את רוטב העגבניות.
- קוצצים את הבצל השני.
- מחממים את שמן הזית בסיר גדול יחסית (אפשר גבוה ואפשר רחב).
- כשהשמן חם מוסיפים את הבצל ומטגנים כמה דקות עד שהוא מתחיל להשחים.
- מוסיפים את השום הכתוש ומטגנים עוד דקה.
- מוסיפים את רסק העגבניות והתבלינים - מערבבים ומטגנים עוד דקה.
- מוסיפים את המים הרותחים ומביאים לרתיחה.
- מורידים את האש לבינונית - שימשיך לבעבע וסוגרים את הסיר.
- לאחר שעברה חצי שעה מוציאים את הבשר מהמקרר.
- מכינים צלחת עם חצי כוס קמח.
- מחממים מחבת גדולה עם שמן קנולה לטיגון שטוח (משהו כמו חצי ס"מ גובה של שמן).
- בעזרת ידיים לחות מעט - עושים קציצות, מצפים אותן בקמח ומכניסים למחבת.
- מטגנים משני הצדדים עד השחמה (משהו כמו 2-3 דקות מכל צד) ומוציאים לנייר סופג.
- לאחר שכל הקציצות מוכנות - מכניסים אותן אחת אחת לרוטב.
- מביאים לרתיחה - ומבשלים על אש בינונית נמוכה 5 דקות.
זהו! מוכן!
מגישים על אורז לבן עם הרבה רוטב!