4.5אלף 
הדפסה
קציצות בשר ברוטב פלפלים
קציצות בשר ברוטב פלפלים הן קציצות קלות להכנה וכל כך טעימות. הטיגון הקצר מוסיף קריספיות נהדרת ויחד עם רוטב הפלפלים הסמיך - מקבלים ארוחה מושלמת וטעימה במיוחד.
- זמן הכנה : 30 דקות
- זמן בישול : 10 דקות
מרכיבים
- לקציצות הבשר
- בשר טחון - חצי קילו
- פירורי לחם - חצי כוס
- בצל - 1 בינוני
- שיני שום - 3 שיניים
- ביצה - 1
- אורגנו - חצי כפית
- פפריקה מתוקה - כף
- כמון - כפית
- מלח - לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס - לפי הטעם
- שמן זית - 2 כפות
- לרוטב הפלפלים
- פלפל אדום - 1
- פלפל כתום - 1
- פלפל ירוק - 1 (אפשר לשלב צבעים אחרים - סה''כ 2 פלפלים)
- מים רותחים - 3 כוסות
- פפריקה מתוקה - כף
- כמון - חצי כפית
- אבקת שום - כפית
- עלה דפנה - 1 גדול
- מלח - לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס - לפי הטעם
- לסיום המתכון
- מים - רבע כוס
- קמח - 2 כפיות גדושות
- בזיליקום יבש - חצי כפית
- חומץ בן יין לבן - 2 כפיות
- מצרכים נוספים
- שמן קנולה - לפי הצורך
- שמן זית - לפי הצורך
הוראות הכנה
מכינים את התערובת לקציצות
- שמים את הבצל ושיני השום במעבד מזון וטוחנים להם את הצורה.
- מעבירים את הבצל והשום לקערה ומוסיפים את שאר המרכיבים.
- מערבבים יחד את כל מרכיבי הקציצות - ולשים הכל יחד לפחות 3-4 דקות.
- מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל20 דקות לפחות.
בינתיים מכינים את רוטב הפלפלים
- חותכים את הפלפלים לרצועות בעובי חצי ס"מ.
- שמים את כל מרכיבי הרוטב בסיר רחב ושטוח.
- מביאים לרתיחה.
- מנמיכים את האש לבעבוע קל, מכסים את הסיר ומבשלים 20 דקות.
מכינים את הקציצות
- מוציאים את תערובת הבשר מהמקרר.
- במחבת גדולה מרתיחים תערובת של חצי שמן קנולה ומצי שמן זית - שיהיו בגובה של שלושת רבעי ס"מ.
- כשהשמן חם, מרטיבים מעט את הידיים - יוצרים קציצות בגודל של כדורי פינגפונג פחוסים ומכניסים לשמן.
- מטגנים 3-4 דקות מכל צד להשחמה יפה ומוציאים לנייר סופג.
משלימים את המנה
- מערבבים רבע כוס מים עם 2 כפיות קמח היטב היטב.
- מוסיפים את המים עם הקמח לרוטב הפלפלים ומביאים הכל לרתיחה.
- מוסיפים את הקציצות ומבשלים תוך ערבוב מתמיד במשך 3 דקות.
- מוסיפים את הבזיליקום והחומץ.
- מביאים לרתיחה אחרונה ומכבים את האש.
זהו! מוכן!
ניתן להגיש על אורז לבן, פסטה, או בורגול.