מתכונים קלים מתכוני בשר קציצות בשר ברוטב פלפלים

קציצות בשר ברוטב פלפלים

מאת אסף כהן
קציצות בשר ברוטב פלפלים

קציצות בשר ברוטב פלפלים

על ידי 6 באוגוסט 2014

קציצות בשר ברוטב פלפלים הן קציצות קלות להכנה וכל כך טעימות. הטיגון הקצר מוסיף קריספיות נהדרת ויחד עם רוטב הפלפלים הסמיך - מקבלים ארוחה מושלמת וטעימה במיוחד.

  • זמן הכנה : 30 דקות
  • זמן בישול : 10 דקות

מרכיבים



הוראות הכנה

מכינים את התערובת לקציצות

  • שמים את הבצל ושיני השום במעבד מזון וטוחנים להם את הצורה.
  • מעבירים את הבצל והשום לקערה ומוסיפים את שאר המרכיבים.
  • מערבבים יחד את כל מרכיבי הקציצות - ולשים הכל יחד לפחות 3-4 דקות.
  • מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל20 דקות לפחות.

בינתיים מכינים את רוטב הפלפלים

  • חותכים את הפלפלים לרצועות בעובי חצי ס"מ.
  • שמים את כל מרכיבי הרוטב בסיר רחב ושטוח.
  • מביאים לרתיחה.
  • מנמיכים את האש לבעבוע קל, מכסים את הסיר ומבשלים 20 דקות.

מכינים את הקציצות

  • מוציאים את תערובת הבשר מהמקרר.
  • במחבת גדולה מרתיחים תערובת של חצי שמן קנולה ומצי שמן זית - שיהיו בגובה של שלושת רבעי ס"מ.
  • כשהשמן חם, מרטיבים מעט את הידיים - יוצרים קציצות בגודל של כדורי פינגפונג פחוסים ומכניסים לשמן.
  • מטגנים 3-4 דקות מכל צד להשחמה יפה ומוציאים לנייר סופג.

משלימים את המנה

  • מערבבים רבע כוס מים עם 2 כפיות קמח היטב היטב.
  • מוסיפים את המים עם הקמח לרוטב הפלפלים ומביאים הכל לרתיחה.
  • מוסיפים את הקציצות ומבשלים תוך ערבוב מתמיד במשך 3 דקות.
  • מוסיפים את הבזיליקום והחומץ.
  • מביאים לרתיחה אחרונה ומכבים את האש.

זהו! מוכן!

ניתן להגיש על אורז לבן, פסטה, או בורגול.

הדפסה

בטח תשמחו להכין גם: