4.5אלף 
הדפסה
קנלוני בשר ותרד ברוטב עגבניות
קנלוני אלו צינורות פסטה שנורא קל וכיף למלא. הפעם אני מציע לכם קנלוני במילוי בשר ותרד - שמגיע עם רוטב עגבניות משובח. הקנלוני קל להכנה ונורא כיף למלא אותו במלית - ובהמשך אתן לכם 3 אפשרויות לרטבי עגבניות שהולכים מעולה עם הקנלוני הזה.
מומלץ להכין את הקנלוני יום מראש ולתת לו לשבת במקרר - ואז להכניס אותו לתנור שוב עם הרוטב לחימום. הטעמים רק משתבחים בלילה.
- זמן הכנה : 40 דקות
- זמן בישול : 35 דקות
- כמות : כ-20 קנלוני
מרכיבים
- קנלוני - 15-20 יחידות
- רוטב עגבניות - קישור למתכון בהמשך
- למלית
- בשר טחון - חצי קילו
- מדליוני תרד - 400 גרם (חצי שקית מהקפואים הסופר)
- בצל - חצי גדול
- שום כתוש - 2 שיניים
- תערובת תבלינים איטלקית - כפית (או חצי כפית בזיליקום וחצי כפית אורגנו)
- מלח - לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס - לפי הטעם
- אגוז מוסקט - קורט
- ביצה - 1
- שמן זית - כף וחצי
הוראות הכנה
- שמים את מדליוני התרד בקערה למיקרו - ומבשלים בעוצמה גבוהה 3 דקות.
- מעבירים למסננת צפופה - וסוחטים היטב (אני לוחץ את התרד על המסננת עם לקקן - זה עושה את העבודה).
- קוצצים את הבצל קטן קטן קטן.
- שמים את התרד, הבצל ושאר חומרי המלית בקערה - ומערבבים היטב עד שנוצרת עיסה אחידה.
- מכסים בניילון נצמד - ושמים במקרר לחצי שעה לפחות.
- בינתיים מכינים רוטב לקנלוני - את אחד הרטבים הבאים: רוטב עגבניות קלאסי, רוטב סלסה רוזה (לא לשומרי כשרות), או רוטב עגבניות גזר ופלפלים (מומלץ ביותר)
- לאחר חצי שעה מוציאים את הבשר מהמקרר ומתחילים למלא בעדינות ובנחישות את הקנלוני.
- דוחסים את המלית היטב - שלא יהיו כיסי אוויר.
- מסדרים את הקנלוני הממולאים בתבנית גדולה משומנת (ספריי שמן יעשה את העבודה).
- מחממים תנור ל180 מעלות.
- יוצקים שלושת רבעי רוטב על הקנלוני ודואגים שהרוטב יהיה גם על הקנלוני וגם בניהם.
- מכסים את התבנית בנייר כסף ושמים בתנור ל25 דקות.
- לאחר 20 דקות מסירים את נייר הכסף ומשאירים עוד 10 דקות.
- מוציאים מהתנור. לוקחים צלחת - יוצקים קצת מהרוטב שהשארנו בצד, ומעל מניחים את 3 מקלות קנלוני.
זהו! מוכן!